Κορονοϊός: Μαζικά τεστ από το σπίτι για τους Βρετανούς εντός ημερών

Gazzetta team
Κορονοϊός: Μαζικά τεστ από το σπίτι για τους Βρετανούς εντός ημερών
Τεστ για κορονοϊό στο σπίτι, ετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία. Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι πολίτες θα διαπιστώνουν μόνοι τους αν έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 παραγγέλνοντας τα τεστ online από το Amazon ή αγοράζοντάς τα από φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα τεστ διαρκούν 15 λεπτά και θα χρησιμοποιούνται από όσους ανθρώπους εμφανίζουν συμπτώματα ενώ το κόστος τους θα είναι μικρό.

Η Σάρον Πίκοκ, προσωρινή διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμωδών Νόσων, είπε ότι έχουν παραγγελθεί εκατομμύρια τεστ τα οποία θα είναι πιθανότατα διαθέσιμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ματ Χάνκοκ να αναφέρει την Τρίτη ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα είναι διαθέσιμα τόσο γρήγορα στο κοινό. Πάντως, η χώρα αναμένεται ότι θα αγοράσει εκατομμύρια τεστ ακόμη.

Το τεστ μοιάζει με αυτό της εγκυμοσύνης. Οι χρήστες θα τρυπούν το δάχτυλό τους και η συσκευή θα αναλύει μία σταγόνα αίματος.

Για να βγει προς πώληση, το τεστ πρέπει να λάβει την έγκριση της Οξφόρδης. Σε περίπτωση που εγκριθεί θα δοκιμαστεί αρχικά στους εργαζόμενους του τομέα της υγείας.

«Πολλά εκατομμύρια τεστ έχουν αγοραστεί προς χρήση. Πρόκειται για καινούρια προϊόντα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργούν με βάση τα όσα ισχυρίζονται ότι κάνουν», ξεκαθάρισε η Πίκοκ.

Η Amazon έχει συμφωνήσει να πραγματοποιήσει τη διανομή και τα τεστ θα διατεθούν και σε σχετικά καταστήματα.

Σε περίπτωση που τα τεστ ανιχνεύουν με επιτυχία τα κρούσματα του COVID-19, γιατροί και νοσηλευτές με συμπτώματα θα ξέρουν αμέσως αν πάσχουν ή αν έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Επίσης οι πολίτες θα μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς να κρατούν αποστάσεις, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα του τεστ.

Μέχρι στιγμής θεωρείται ότι όσοι πάσχουν από τον κορονοϊό υφίστανται ανοσία ή εάν τον κολλήσουν για δεύτερη φορά, δεν τον μεταδίδουν.

Αντισώματα

Το συγκεκριμένο τεστ ανιχνεύει την παρουσία του αντισώματος IGM που θεωρείται ότι εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο της νόσου και του IGG, που αυξάνεται στον ανθρώπινο οργανισμό, σε περίπτωση που νοσεί.

Πάντως, η Βρετανία δεν είναι η μόνη χώρα που έχει παραγγείλει τέτοιες διαγνωστικές εξετάσεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και η προμήθειά τους γίνεται από την νοτιοανατολική Ασία. «Δεν είμαστε μόνοι σ’ αυτό» είπε η Πίκοκ.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!