Κορονοϊός: Στους 1.331 οι θάνατοι στην Γαλλία, ξεπέρασαν τις 25.000 τα κρούσματα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Στους 1.331 οι θάνατοι στην Γαλλία, ξεπέρασαν τις 25.000 τα κρούσματα
Η αύξηση αυτή, της τάξης του 21%, συνιστά μια ελαφριά κάμψη στον αριθμό των θανάτων από κορονοϊό σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στους 1.331 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα μέσα σε 24 ώρες άλλοι 231 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή λόγω του covid-19, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται μόνο οι ασθενείς που πεθαίνουν στα νοσοκομεία, αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν και στοιχεία από θανάτους σε οίκους ευγηρίας.

Αυτό σημαίνει πως οι αριθμοί ενδεχομένως να αυξηθούν.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμο Σαλμόν πρόσθεσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 25.233, δηλαδή κατά 13% μέσα σε μία ημέρα. Από τους ασθενείς, οι 2.827 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

«Ο κατ' οίκον περιορισμός θα διαρκέσει για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες με ποιον τρόπο σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου», το οποίο προτείνει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 28 Απριλίου, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σιμπέτ Ντιαγιέ, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.