Κορονοϊός: Στη Γουχάν επιστρέφουν σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς ζωής!

Gazzetta team
Κορονοϊός: Στη Γουχάν επιστρέφουν σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς ζωής!
Οι ευχάριστες ειδήσεις συνεχίζουν να έρχονται από την Γουχάν, από εκεί που ξεκίνησαν όλα, καθώς στην πόλη της Κίνας αρχίζει σιγά σιγά να υπάρχει και πάλι ζωή καθώς ελαττώνονται τα μέτρα περιορισμού.

Μέσα στη κρίση που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη λόγω κορονοϊού, οι πρώτες αισιόδοξες ειδήσεις αρχίζουν να έρχονται από την Κίνα και πιο συγκεκριμένα από την Γουχάν, από εκεί δηλαδή που άρχισαν όλα! Η πόλη της Κίνας δεν έχει πλέον ιδιαίτερα κρούσματα και σιγά σιγά είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Σύμφωνα με το Reuters, οι κάτοικοι της πόλης που πέρασαν πρώτοι τον θανατηφόρο ιό του Covid-19, πλέον έχουν αναρρώσει και τα μέτρα περιορισμού που είχαν παρθεί ελαττώνονται. Συγκεκριμένα, έχουν αρχίσει να δίνονται άδειες στον κόσμο ώστε να επιστρέψει σιγά σιγά στις δουλειές του και κατά συνέπεια στους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Η Γουχάν, ήταν σε καραντίνα από τις 23 Ιανουαρίου και στις 8 Απριλίου θα περιοριστούν και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Επίσης κάτι άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πλέον στη Κίνα τα κρούσματα που υπάρχουν από τον κορονοϊό, προέρχονται από ανθρώπους που φτάνουν από άλλες χώρες κι όχι από το εσωτερικό. Μόνο την Δευτέρα, η χώρα της Ασίας είχε 78 κρούσματα, από τα οποία τα 74 ήταν... εισαγώμενα! Από τις 4 εσωτερικές περιπτώσεις, μόνο η μία ήταν από το Γουχάν!

Αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε πως και στην Ευρώπη θα υπάρξει σύντομα η... επόμενη μέρα, που σίγουρα θα έχει αφήσει πίσω της πολλά θύματα, αλλά η ζωή θα συνεχιστεί!