Κορονοϊός: Μάθετε τα πάντα για την πανδημία μέσω WhatsApp από τον ΠΟΥ

Gazzetta team
Κορονοϊός: Μάθετε τα πάντα για την πανδημία μέσω WhatsApp από τον ΠΟΥ
O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου ενημερώνει γρήγορα τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τους απλούς πολίτες δημιούργησε μία συνομιλία στο WhatsApp, όπου υπάρχουν όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον Covid-19.

Ο τρόπος για να μπει κάποιος στην υπηρεσία για να λαμβάνει τις πληροφορίες και τις ενημερώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι απλός, προσθέτεις τον αριθμό +41 22 501 76 15 στη λίστα επαφών και στέλνοντας ένα «hi» ενεργοποιείς τη συνομιλία.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει δυνητικότητα χρηστών μέχρι δύο δισεκατομμύρια και ο στόχος του ΠΟΥ είναι μέσω της πληροφόρησης και της ενημέρωσης για τον Covid-19, να κρατήσει τον κόσμο ασφαλή.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε πέντε γλώσσες, αγγλικά, κινέζικα, αραβικά, γαλλικά και ρωσικά, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν και τα ισπανικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΟΥ:

«Σήμερα ο ΠΟΥ δημιούργησε μία υπηρεσία μηνυμάτων σε συνεργασία με το WhatsApp και το Facebook για να κρατήσει τον κόσμο ασφαλή από τον κορονοϊό.

Αυτή η εύκολη στη χρήση υπηρεσία μηνυμάτων δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τους δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους και δίνει τη δυνατότητα στον ΠΟΥ, να στέλνει τις πληροφορίες απευθείας στους ανθρώπους που τις χρειάζονται.

Από επικεφαλής κυβερνήσεων μέχρι και εργαζομένους στο χώρο της υγείας, την οικογένεια και τους φίλους, αυτή η υπηρεσία μηνυμάτων θα τους παρέχει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τα συμπτώματα και πώς οι άνθρωποι μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους και άλλους. Επίσης παρέχει τις τελευταίες αναφορές σχετικά με την κατάσταση και νούμερα σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει τις κυβερνήσεις και τους ιθύνοντες που λαμβάνουν τις αποφάσεις ώστε να προστατέψουν την υγεία των πληθυσμών τους.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω ενός link που ανοίγει τη συνομιλία στο WhatsApp. Οι χρήστες μπορούν απλά να πληκτρολογήσουν “hi”, για να ενεργοποιήσουν τη συνομιλία και στη συνέχεια υπάρχει ένα μενού το οποίο μπορεί να απαντήσει ερωτήσεις σχετικά με τον Covid-19».

Πηγή: reader.gr