Κορονοϊός: Η Γαλλία θρηνεί τον πρώτο γιατρό (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Γαλλία θρηνεί τον πρώτο γιατρό (vid)
Τον θάνατο του πρώτου γιατρού από κορονοϊκό θρηνεί η Γαλλία με το θύμα να είναι ένας 68χρονος που δούλευε εθελοντικά στην Ουάζ.

Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊκό, καθώς ήδη μετράει 562 θύματα (χωρίς να έχει υπάρξει ανακοίνωση για το τελευταίο 24ωρο). Απόσο σήμερα θρηνεί και τον πρώτο γιατρό που δεν τα κατάφερε στην καθημερινή μάχη με τον Covid-19.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τον χαμό του γιατρού που δούλευε εθελοντκά σε νοσοκομείο της Ουάζ επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν. Με τον δήμοαρχο της Ουάζ, Φιλίπ Μαρινί να αναφέρει: «Πρόκειται για έναν άνδρα 68 ετών, που ήρθε εθελοντικά για να βοηθήσει. Έδωσε τη ζωή του για τους άλλους. Είναι ο πρώτος “μαχητής” που χάνει τη ζωή του. Ήξερε πως έπαιρνε ένα ρίσκο. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν υπάρχουν πολλές υποθέσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ιατρικού προσωπικού. Είναι μια μάχη των επειγοντολόγων, των γιατρών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και όσων εργάζονται γύρω από αυτούς, οι οποίοι κάνουν πολλά περισσότερα από τη δουλειά τους, από την ώρα που ξεκίνησε η κρίση».