Κορονοϊός: Χωρίς κόσμο η Θεία Λειτουργία στο Φανάρι

Gazzetta team
Κορονοϊός: Χωρίς κόσμο η Θεία Λειτουργία στο Φανάρι
Με μόλις τέσσερις Μητροπολίτες και ελάχιστων λαϊκών τελέστηκε στο Φανάρι η Λειτουργία για την Γ' Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως.

Με την παρουσία τεσσάρων μόνον Μητροπολιτών και ελάχιστων λαϊκών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε σήμερα για την Γ' Κυριακή των Νηστειών της Σταυροπροσκυνήσεως, στο Φανάρι Η σημερινή Θεία Λειτουργία (Κυριακή 22 Μαρτίου) τελέστηκε όπως πάντα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή «ο Θεός με τη δύναμη και τη χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να να προστατεύει όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, από τον επικρεμάμενο κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού».

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Λόγω των εκτάκτων συνθηκών που υφίστανται εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, με την συμμετοχή μόνο των κληρικών και ελαχίστων λαϊκών μελών της Πατριαρχικής Αυλής. Εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Σηλυβρίας Μάξιμος, και ο Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν.