Κορονοϊός: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ζητάει να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες έρευνες

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ζητάει να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες έρευνες
Μάλιστα, η επιτροπή ζητάει και την συμμετοχή όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην προσπάθεια αυτή κατά του κορονοϊού.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ζητεί να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες έρευνες για την ανάπτυξη πιθανών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού με την συμμετοχή όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, διότι είναι πιθανότερο να φθάσουν σε αποφασιστικά αποτελέσματα.

Ευρείες πολυκεντρικές, βελτιστοποιημένες κλινικές δοκιμές πρέπει να περιλαμβάνουν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε να δοθεί δυνατότητα για την ταχύτερη ανάπτυξη θεραπείας για την νόσο που προκαλεί ο κορονοϊός, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Η επιτροπή καλεί την ερευνητική κοινότητα να δώσει προτεραιότητα σε μεγάλες, τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες μελέτες, διότι είναι οι πιο πιθανές για να φθάσουν στα αποφασιστικής σημασίας στοιχεία που χρειάζονται για να υπάρξει ταχεία ανάπτυξη και έγκριση πιθανών θεραπειών της COVID-19.

Η Επιτροπή προτρέπει σε εναρμονισμένη προσέγγιση της συλλογής στοιχείων και σε ισχυρή μεθοδολογία για τις κλινικές δοκιμές για την COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση και τονίζει την ανάγκη συμμετοχής όλων των χωρών μελών στις δοκιμές αυτές.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βρίσκεται σε επαφή με διάφορες ενδιαφερόμενες πλευρές που μπορούν να υποστηρίξουν την πραγματοποίηση κλινικών δοκιμών για την COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρώπη.