Σκέψεις για πιο σκληρά μέτρα στην Ιταλία, απαγορεύτηκαν τζόκινγκ και περίπατοι

Gazzetta team
Σκέψεις για πιο σκληρά μέτρα στην Ιταλία, απαγορεύτηκαν τζόκινγκ και περίπατοι
Στην Ιταλία υπάρχουν σκέψεις για ακόμα πιο σκληρά μέτρα κατά του κορονοϊού, την ώρα που στην επαρχία της Ρέτζιο Εμίλια απαγορεύτηκαν οι περίπατοι και το τζόκινγκ.

Παρά τα όποια μέτρα έχει πάρει η Ιταλία, ο κορονοϊός συνεχίζει ακάθεκτος με τα θύματα της πανδημίας να συνεχίζουν να αυξάνονται. Για τον λόγο αυτό στην γειτονική χώρα ετοιμάζονται να πάρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην δεύτερη εβδομάδα καραντίνας.

Ετσι, με διάταγμα που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Στέφανο Μπονατσίνι, στην επαρχία ΕμίλιαΡομάνια απαγορεύονται οι περίπατοι στην εξοχή και το τζόκινγκ ενώ οι όποιες μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για ιατρικούς λόγους, για μετάβαση στην εργασία αλλά και για τα ψώνια.

Την ίδια ώρα στην Βόρεια Ιταλία, εκεί όπου ο Covid-19 έχει χτυπήσει περισσότερο από αλλού, υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για παρακολούθηση των ατόμων μέσω των κινητών τους τηλεφώνων σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν οι άνθρωποι που παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού.

«Μείνετε στο σπίτι, μην σχεδιάζετε περιπάτους στο μέτρο του δυνατού», δήλωσε και ο περιφερειάρχης του Βένετο Λούκα Ζάια για να προσθέσει:

«Έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου για τα μέτρα περιορισμού. Πρέπει να ανανεωθούν και να ενισχυθούν σε ό,τι αφορά τους περιπάτους και το πλήρες κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή, ακόμη και των σούπερ μάρκετ. Ακόμα και η παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων θα ήταν μια εξαιρετική λύση την δεδομένη στιγμή».