Ζευγάρι πήρε τα βουνά για να γλιτώσει από τον κορονοϊο και κόντεψε να πεθάνει από το κρύο (vid)

Gazzetta team
Ζευγάρι πήρε τα βουνά για να γλιτώσει από τον κορονοϊο και κόντεψε να πεθάνει από το κρύο (vid)
Ένα ζευγάρι ανέβηκε σε βουνό για να σωθεί από τον κορονοϊό και τελικά κόντεψε να πεθάνει από υποθερμία.

Να τι άλλο να μην κάνετε αυτές τις μέρες και απλά να μείνετε στο σπίτι σας: Μην πάρετε τα βουνά! Μπορεί να γλιτώσετε από τον κορονοϊό, αλλά ενδέχεται να πεθάνετε από το κρύο.

Ένα ζευγάρι στη Μαδρίτη, συγκεκριμένα ένας 43χρονος Περουβιανός και μια 32χρονη Ρωσίδα, που ζουν στην ισπανική πρωτεύουσα, θεώρησαν πως το να φύγουν από την πόλη και να εγκατασταθούν στα βουνά μέχρι να περάσει η πανδημία είναι η καλύτερη λύση.

Έτσι, άφησαν το σπίτι τους το Σάββατο -παρά τη σχετική απαγόρευση της ισπανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά.

Το ζευγάρι βρήκε καταφύγιο σε μια καλύβα κατασκευασμένη από κλαδιά, τη στιγμή, μάλιστα, που ανέβηκε στο βουνό χωρίς να είναι κατάλληλα ντυμένο, με ζεστά ρούχα.

Πολύ φυσιολογικά, λοιπόν, σύντομα αμφότεροι εμφάνισαν σημάδια υποθερμίας. Η γυναίκα, δε, αδυνατούσε να περπατήσει και ζαλιζόταν.

Κάπως έτσι, το πρωί της 16ης Μαρτίου, τη Δευτέρα δηλαδή, ξεκίνησε η διάσωσή τους από μια ομάδα της ισπανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Όταν τους βρήκαν, ο άνδρας και η γυναίκα είχαν ξεπαγιάσει και αφού τους έδωσαν στεγνά ρούχα, επέστρεψαν στη Μαδρίτη με τρένο. Μετανιωμένοι για την ανόητη επιλογή τους.