Το Pornhub κατηγορείται για βίντεο με βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις

Gazzetta team
Το Pornhub κατηγορείται για βίντεο με βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις
Περισσότερες από 500.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί εναντίον του Pornhub, το οποίο κατηγορείται πως βγάζει χρήματα από βίντεο με βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις!

Σοβαρούς μπελάδες έχει το Pornhub.

Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα πορνογραφικού υλικού παγκοσμίως, που μόνο πέρυσι είχε 42 εκατομμύρια επισκέψεις, κατηγορείται για το γεγονός ότι είναι ελεύθερη σε πρόσβαση χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, ενώ κερδίζει χρήματα από video που δείχνουν βιασμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Το κίνημα πίσω από τις κατηγορίες, που έχει συγκεντρώσει, μάλιστα, περισσότερες από 500.000 υπογραφές, ξεκίνησε από μία ομάδα των Η.Π.Α. που ονομάζεται Exodus Cry και αποτελείται από Βρετανούς ακτιβιστές.

Η Laila Mickelwait, ιδρύτρια του Exodus Cry, δηλώνει: «Πρόκειται για μία εταιρεία που κερδίζει εκατομμύρια από διαφημίσεις και μέλη, και πάλι δεν διαθέτει ένα επαρκές σύστημα, για να επικυρώνει την ηλικία των χρηστών ή το περιεχόμενο του πορνογραφικού υλικού που δημοσιεύει».

Η απάντηση της μητρικής εταιρείας του Pornhub, Mindgeek, ήρθε μέσω του Guardian: «Το Pornhub έχει σταθερή δέσμευση για την εξάλειψη και την καταπολέμηση του μη συναινετικού περιεχομένου και του ανήλικου υλικού. Οποιαδήποτε άλλη εικασία είναι κατηγορηματικά και πραγματικά ανακριβής».

Ωστόσο, το Pornhub έχει βρεθεί στο στόχαστρο και στο παρελθόν για το GirlsDoPorn, που υποτίθεται ότι αφορά ερασιτέχνες πορνοστάρ. Σε αυτή την κατηγορία εμφανίζονται νεαρά κορίτσια με τον τίτλο «για την πρώτη και μοναδική φορά», όπου ακόμη και δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο έχει αποφανθεί ότι πρόκειται για υλικό που τραβήχτηκε έπειτα από ψευδή στοιχεία και κακοποίηση.

Αν και η συγκεκριμένη υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια τον Αύγουστο, όταν και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, το GirlsDoPorn αφαιρέθηκε από το Pornhub τον Οκτώβριο. Οι διαχειριστές του GirlsDoPorn, δε, που στο σύνολό τους ήταν τρεις, βρίσκονται υπό κράτηση, εκτός του ενός, που έφυγε παράνομα από τη χώρα και θεωρείται φυγάς.

Το Pornhub ισχυρίζεται πως έχει αναθεωρήσει τις διαδικασίες του, προκειμένου να σταματήσει την παράνομη ανάρτηση πορνογραφικού υλικού, αλλά παράλληλα υπερασπίζεται το υλικό που διαθέτει ως νόμιμες φαντασιώσεις που προστατεύονται από την ελευθερία του λόγου.