Ληστής σημαδεύει με όπλο σερβιτόρα, που αναγνωρίζει τη φωνή του και την παίρνει αγκαλιά ζητώντας της συγγνώμη (vid)

Gazzetta team
Ληστής σημαδεύει με όπλο σερβιτόρα, που αναγνωρίζει τη φωνή του και την παίρνει αγκαλιά ζητώντας της συγγνώμη (vid)
Ένας ένοπλος ληστής εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να αγκαλιάζει μια τρομοκρατημένη σερβιτόρα σε μπιλιαρδάδικο, που αναγνώρισε τη φωνή του, και να της ζητάει συγγνώμη, αφού πρώτα τη σημάδευε στο κεφάλι με το όπλο του!

Ο 29χρονος Luke Jones εισέβαλε σε ένα μπιλιαρδάδικο της νότιας Ουαλίας, τη στιγμή που η σερβιτόρα Yvette Smith μάζευε τα σκουπίδια για να κλείσει.

Αλλά, ενώ τη σημάδευε με το -ψεύτικο, όπως αποδείχθηκε- όπλο του, φωνάζοντάς της να του δώσει τα λεφτά από το ταμείο, εκείνη, τρομοκρατημένη, έβαλε τα κλάματα και του είπε «γιατί το κάνεις αυτό Luke;».

Αμέσως, ο νεαρός, που τώρα ήταν και αυτός τρομοκρατημένος, έβγαλε τη μάσκα του και πήρε αγκαλιά τη γυναίκα, προσπαθώντας να την ηρεμήσει.

Η Yvette τον αναγνώρισε για έναν απλούστατο λόγο: Ο Jones ήταν μέλος στο μπιλιαρδάδικο και τακτικός θαμώνας...

Ο εισαγγελέας Heath Edwards είπε: «Η κυρία Smith έχει φοβία με τα όπλα και τους πυροβολισμούς και πραγματικά πίστεψε πως θα πεθάνει. Αλλά ο Jones ήταν φιλικός μαζί της και όταν τον αναγνώρισε, άφησε το όπλο και την αγκάλιασε».

Αρχικά, ο 29χρονος είπε στους αστυνομικούς πως ήταν ένα αστείο η ληστεία, αφού και το όπλο ήταν ψεύτικο, αργότερα, ωστόσο, παραδέχθηκε πως χρειαζόταν χρήματα, καθώς είναι εθισμένος στην ηρωίνη.

Όσο για τη γυναίκα, είπε: «Τρομοκρατήθηκα και απογοητεύτηκα. Ειλικρινά πίστευα πως το όπλο ήταν αληθινό και ότι θα σκοτωθώ. Χθες το βράδυ, καθώς προσπαθούσα να κοιμηθώ, κάθε φορά που έκλεινα τα μάτια μου έβλεπα ένα όπλο στο πρόσωπό μου. Κλαίω όλη την ώρα. Πραγματικά πίστεψα πως θα πεθάνω».

Ο εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, Jones, καταδικάστηκε, τελικά, σε οκτώ χρόνια φυλάκιση μετά την παραδοχή της απόπειρας ληστείας και κατοχής -έστω και ψεύτικου- όπλου...