Με φυλάκιση απειλεί η Μόσχα όσους δεν τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά από ταξίδι σε πληττόμενη περιοχή

Gazzetta team
Με φυλάκιση απειλεί η Μόσχα όσους δεν τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό μετά από ταξίδι σε πληττόμενη περιοχή
Με φυλάκιση απειλεί η Μόσχα όσους έχουν επισκεφθεί τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό και δεν τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για 14 ημέρες. Επιτρέπεται να βγάζουν τον σκύλο τους βόλτα όταν δεν έχει κόσμο στους δρόμους.

Οι δημοτικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι όσοι δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες έπειτα από επίσκεψή τους στις χώρες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Οι αρχές της πόλης κήρυξαν την Πέμπτη «κατάσταση ύψιστου συναγερμού» και επέβαλαν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού στην ρωσική πρωτεύουσα.

Όσοι επιστρέφουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία καθώς και από άλλες χώρες που εμφανίζουν πιθανόν "ανησυχητικές" ενδείξεις σε σχέση με τον κοροναϊό θα πρέπει να τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το δημαρχείο της Μόσχας.

Οι υγειονομικές αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς θα αντιμετωπίζουν αυστηρή τιμωρία περιλαμβανομένης της φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Διευκρίνισε ότι οι αρχές θα διαπιστώνουν αν τηρείται ο κατ΄οίκον περιορισμός μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Σε ενημερωτικό τους φυλλάδιο οι αρχές αναφέρουν ότι επιτρέπεται σε όσους βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους αλλά σε ώρα που κυκλοφορούν λίγοι άνθρωποι στους δρόμους και φορώντας προστατευτική μάσκα.

Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα του ιού.