Γαλλία: Εκλάπησαν περίπου 2.000 μάσκες από νοσοκομείο λόγω κοροναϊού

Gazzetta team
Γαλλία: Εκλάπησαν περίπου 2.000 μάσκες από νοσοκομείο λόγω κοροναϊού
Τα κουτιά με τις μάσκες που εκλάπησαν ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας.

Περίπου 2.000 χειρουργικές μάσκες εκλάπησαν από ένα νοσοκομείο της Μασσαλίας (νοτιοανατολική Γαλλία) μεσούσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημόσια Aρχή νοσοκομείων της Μασσαλίας (Assistance publique - Hopitaux de Marseille).

Τα κουτιά με τις μάσκες που εκλάπησαν ήταν αποθηκευμένα στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Μασσαλίας, όπου η είσοδος επιτρέπεται σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό και σε χειρουργημένους ασθενείς, διευκρίνισε η Aρχή, που επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδας La Provence.

«Η AP-HM ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα για να βρει τον ή τους δράστες» υπογραμμίζει η διοίκηση.

Τέταρτος θάνατος ασθενούς λόγω του Covid-19

Τον τέταρτο θάνατο ασθενούς που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό κατέγραψε η Γαλλία. Πρόκειται για έναν 92χρονο στον νομό Μορμπιάν στη διοικητική περιοχή της Βρετάνης, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε στους βουλευτές ότι η Γαλλία καταμετρά τώρα 204 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, ένας αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με τους 191 χθες.

Ο Βεράν είπε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο επιτάσσει όλα τα αποθέματα και την παραγωγή προστατευτικών μασκών προσώπου.

Οι μάσκες θα διανεμηθούν στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, επισήμανε ο Μακρόν στον ιστότοπό του.

Το μέτρο «στοχεύει να καθησυχάσει τον πληθυσμό δείχνοντας ότι το κράτος αναλαμβάνει τις ευθύνες του σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κρίσης», επισημαίνει το περιβάλλον του προέδρου της Γαλλίας.

Τα στρατηγικά αποθέματα των μασκών προστασίας υπολογίζονται σε 160 εκατομμύρια μάσκες.