Γυναίκα ψάρεψε ένα παράξενο πλάσμα του οποίου το τσίμπημα προκαλεί φρικτό πόνο (vid)

Gazzetta team
Γυναίκα ψάρεψε ένα παράξενο πλάσμα του οποίου το τσίμπημα προκαλεί φρικτό πόνο (vid)
Το πλάσμα αυτό έχει μια ισχυρή νευροτοξίνη, που διανέμεται μέσω τριχών που είναι ικανές να διεισδύσουν στο ανθρώπινο δέρμα.

Μια γυναίκα ψάρεψε κατά λάθος ένα πολύ παράξενο πλάσμα της θάλασσας του οποίου το τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο για ώρα.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail φαίνεται ένα πλάσμα που όπως είπε η ίδια η γυναίκα: «Είχε την κίνηση ενός σκουληκιού αλλά με αιχμηρά καρφιά και κόκκινα άκρα».

Η Alyssa Ramirez, έπεσε πάνω του ενώ ψαρεύτηκε μαζί με τη μητέρα της και πίστευε αρχικά ότι είχε τραβήξει ένα κομμάτι φύκια.

Αφού το έβγαλε στην επιφάνεια το τράβηξε βίντεο. Στο πλάνο της, οι επικίνδυνες τρίχες του πλάσματος κουνιούνται συνεχώς και εναλλάσσεται το λευκό με το κόκκινο χρώμα.

«Όταν σταμάτησα να αισθάνομαι τα τσιμπήματα κατάλαβα ότι ήθελε το δόλωμά μου το οποίο ήταν ένα καλαμάρι και το πήρε», ανέφερε η κα Ramirez

«Ήμουν πολύ περίεργη - είμαι ενθουσιώδης με την θαλάσσια ζωή - γι' αυτό αποφάσισα να το καταγράψω και να τραβήξω λίγες φωτογραφίες για να τις στείλω στο Texas Parks και Wildlife Department».

Από το ινστιτούτο της απάντησαν πως ήταν πολύ τυχερή που δεν την άγγιξε περισσότερο με τα άκρα του.

Έχει μια ισχυρή νευροτοξίνη, που διανέμεται μέσω τριχών που είναι ικανές να διεισδύσουν στο ανθρώπινο δέρμα.

Όταν τραυματιστεί κανείς από αυτό λέγεται ότι αισθάνεται σαν να είναι έχει καεί, με τον πόνο να διαρκεί για ώρες, και μερικές φορές προκαλεί ναυτία και ζάλη.

Συνήθως έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους μόνο αν σκοντάψουν εκείνοι πάνω σ’ αυτό.