«Οι γυναίκες που μαγειρεύουν όταν έχουν περίοδο θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι»

Gazzetta team
«Οι γυναίκες που μαγειρεύουν όταν έχουν περίοδο θα ξαναγεννηθούν σαν σκύλοι»
Δοξασίες που παραπέμπουν σε μεσαιωνικές καταστάσεις και αντιλήψεις φαίνεται πως μεταχειρίζεται ένας Ινδός θρησκευτικός ηγέτης, ο Κρουσνασουαράπ Ντάτζι.

Ο Ντάντζι που ηγείται της Swaminarayan, μία από τις μεγαλύτερες σέχτες της χώρας του και αριθμεί πάνω από πέντε εκατομμύρια ακολούθους, μιλώντας προς μέρος αυτών των ακολούθων, ισχυρίσθηκε το... αδιανόητο.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο... προφήτης- ηγέτης, είπε ότι οι γυναίκες που μαγειρεύουν τις ημέρες της εμμήνου ρύσεως θα ξαναγεννηθούν, αλλά τη φορά αυτή σαν σκύλοι! Μάλιστα στο το κήρυγμά δεν αρκέστηκε εκεί και συνεχίζοντας διευκρίνισε, ότι και οι άνδρες που τρώνε αυτό το συγκεκριμένο φαγητό, θα ξαναγεννηθούν επίσης, σαν μοσχάρια!

Το μήνυμα αυτό έγινε μέσω Διαδικτύου και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, καθώς έγινε viral σχεδόν άμεσα. Υπάρχουν ποικίλα σχόλια και επειδή ,όπως είναι εύλογο υπάρχουν πολλοί που το διακωμωδούν, ο Ντάντζι είπε πως: «Δεν με ενδιαφέρει εάν σας αρέσουν οι απόψεις μου, είναι γραμμένες στη βίβλο μας».

Η Ινδία είναι στην κορυφή του βιασμού των γυναικών και σεξιστικές αντιλήψεις που ταλαιπωρούν γυναίκες με εμμηνόρροια υιοθετούνται από τους συντηρητικούς Ινδουιστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αποφάνθηκε ότι είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση ναού για γυναίκες που βρίσκονται σε ηλικίες στις οποίες έχουν εμμηνόροια.