Ελ Τσάπο: Βίντεο και φωτογραφίες του βαρόνου της κοκαΐνης από τη φυλακή (pics)

Gazzetta team
Ελ Τσάπο: Βίντεο και φωτογραφίες του βαρόνου της κοκαΐνης από τη φυλακή (pics)
Ένα βίντεο μετά τη σύλληψη του Ελ Τσάπο από το 2016 δόθηκε στη δημοσιότητα από ιστοσελίδες στο Μεξικό.

Φορώντας τη στολή της φυλακής με τον αριθμό «3870», ο Χουακίν Γκουζμάν, γνωστός και ως Ελ Τσάπο διακρίνεται σ' ένα βίντεο όπου ανακρίνεται από δεσμοφύλακες.

Οι δεσμοφύλακες τον ρωτούν το όνομα, το ψευδώνυμό του και του ζητούν να επιβεβαιώσει προσωπικά του στοιχεία, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το επάγγελμα του ο Ελ Τσάπο απαντά «αγρότης».

Ακόμα την εμφάνιση τους έκαναν και φωτογραφίες από τη σύλληψή του όπου φαίνεται ότι τον κουρεύουν και του ξυρίζουν το μουστάκι.

Ο Ελ Τσάπο βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης, καθώς το καλοκαίρι του 2019 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και παραμένει ασαφές γιατί το βίντεο από τις φυλακές Αλτιπάνο από το 2016 στο Μεξικό δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα σε ιστότοπους στο Μεξικό.

Ο Χουάν Πάμπλο Μπαντίγιο, δικηγόρος του Ελ Τσάπο στο Μεξικό έως το 2014 επιβεβαίωσε ότι το βίντεο περιγράφει πραγματικά γεγονότα, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο από το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μεξικό.

Σημειώνεται ότι ο 62χρονος Γκουζμάν κατάφερε να αποδράσει τη φυλακή δύο φορές, τη μία, μάλιστα, χρησιμοποιώντας ένα υπόγειο τούνελ.

Οι αρχές είχαν συλλάβει τον Οκτώβριο το γιο του, Οβίδιο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος στην πόλη Κουλιακάν, ενώ στη συνέχεια άγνωστοι «γάζωσαν» το αυτοκίνητο του αστυνομικού που τον συνέλαβε με τουλάχιστον 150 σφαίρες.

Πηγή: reader.gr