Σαύρα-γίγαντας ζωγραφίζει και «πουλάει» τα έργα της για τις φωτιές στην Αυστραλία (pics & vids)

Gazzetta team
Σαύρα-γίγαντας ζωγραφίζει και «πουλάει» τα έργα της για τις φωτιές στην Αυστραλία (pics & vids)
Ο τελευταίος καλλιτέχνης που συγκεντρώνει χρήματα για τις φωτιές στην Αυστραλία πουλώντας έργα του είναι ο Winston: Μια σαύρα-γίγαντας!

Καλλιτεχνικές, κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές ανησυχίες αποδεικνύει πως έχει μια σαύρα-γίγαντας.

Ο Winston, που ανήκει στο είδος tegu -και στη Sarah Curry από το Μίσιγκαν- βυθίζει τα νύχια και την ουρά του στα χρώματα και αρχίζει να ζωγραφίζει τον καμβά, με τρόπο, δε, που, σε κάποιους (όχι σε εμάς), θυμίζει έντονα το έργο του σημαντικότερου εκπροσώπου του κινήματος του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, Jackson Pollock.

Η σαύρα, φυσικά, απλά περπατάει, δεν έχει ιδέα ότι δημιουργεί έργα τέχνης, τα οποία, μάλιστα, η ιδιοκτήτριά της μοσχοπουλάει, συγκεντρώνοντας χρήματα για τις φωτιές, που έπληξαν την Αυστραλία!

Συγκεκριμένα, η Sarah, γραφίστρια στο επάγγελμα, βάζει τις ζωγραφιές του Winston σε ηλεκτρονική δημοπρασία, με κάποια από τα έργα του να έχουν πωληθεί μέχρι και 75 δολάρια. Το συνολικό ποσό, δε, που έχει συγκεντρώσει -προς το παρόν- είναι 1.000 δολάρια!

«Ανήκε σε κάποιον, ο οποίος, προφανώς, δεν ήταν και πολύ σίγουρος για τις ανάγκες του, οπότε δεν μπορούσε να του παρέχει την απαιτούμενη φροντίδα. Τελικά, τον έβαλε σε ένα κουτί και τον άφησε μπροστά στον ζωολογικό κήπο της περιοχής. Ήταν λιποβαρής και το δέρμα του σε κακή κατάσταση. Έτσι τον βρήκα», τόνισε αρχικά η Sarah για τον καλλιτέχνη Winston.

Και πρόσθεσε: «Βλέποντας τις φωτιές στην Αυστραλία, ήθελα να κάνω κάτι. Να βοηθήσω όσο μπορώ. Έτσι, μετά από μια έρευνα και αφού μίλησα με τους ανθρώπους του ζωολογικού κήπου και κτηνιάτρους, άφησα τον Winston να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: Να τα κάνει όλα χάλια! Αυτό μετατράπηκε σε κάτι πολύ όμορφο και δείχνει να το απολαμβάνει και ο ίδιος κάθε φορά που νιώθει το χρώμα στις πατούσες του».

Αυτή η σαύρα είναι πραγματικά μια έμπνευση για όλους μας.