Διάσκεψη του Μονάχου: Ένας Ιρακινός επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Gazzetta team
Διάσκεψη του Μονάχου: Ένας Ιρακινός επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης
Ένας άνδρας επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μόναχο, με αφορμή τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια που φιλοξενείται στην πόλη.

Στο κέντρο του Μονάχου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3.000 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν για την παρουσία των πολιτικών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη, όταν ένας 50χρονος άνδρας περιλούστηκε με βενζίνη και άναψε αναπτήρα προκειμένου να αυτοπυρποληθεί.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατέστη εφικτό να τον αποτρέψουν. Όπως έγινε γνωστό αργότερα, επρόκειτο για μετανάστη από το Ιράκ, ο οποίος ήθελε να στρέψει την προσοχή στην κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του.

Κατά τα άλλα, η διαδήλωση εξελίχθηκε ειρηνικά, με τον σχηματισμό ανθρώπινης αλυσίδας από 500 άτομα, ενώ μία ακόμη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Κυριακή, τελευταία μέρα της Διάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, η οποία συγκεντρώνει περίπου 500 συμμετέχοντες, αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, επικεφαλής Οργανισμών και ακαδημαϊκούς από όλον τον κόσμο, την περιφρούρηση του κέντρου του Μονάχου έχουν αναλάβει 3.900 αστυνομικοί, ενώ κεντρικοί τομείς της πόλης έχουν αποκλειστεί.