Υποψήφιος δήμαρχος παραιτήθηκε μετά τη διαρροή επίμαχης ταινίας (vid)

Gazzetta team
Υποψήφιος δήμαρχος παραιτήθηκε μετά τη διαρροή επίμαχης ταινίας (vid)
Ο Γκριβό προέβη σε ανακοίνωση αποχώρησης την Παρασκευή, 48 ώρες αφότου το επίμαχο υλικό ανέβηκε για πρώτη φορά σε ιστοσελίδα.

Ο υποψήφιος για δήμαρχος του Παρισιού στις με το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά τη διαρροή στα social media φωτογραφιών και μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου.

Ο Μπεντζαμίν Γκριβό που ήταν υποψήφιος για δήμαρχος του Παρισιού με το κίνημα «Εμπρός!» του Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως «αισχρή» επίθεση στην προσωπική του ζωή.

«Η οικογένεια μου δεν το αξίζει αυτό. Κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να πέσει θύμα μίας τέτοιας κακοποίησης», δήλωσε.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου, έχουμε πέσει θύματα συκοφαντικών σχολίων, ψεμάτων, φημών, ανώνυμων επιθέσεων, την αποκάλυψη κλεμμένων προσωπικών στιγμών και απειλών θανάτου. Όμως όλο αυτό δεν ήταν αρκετό, αλλά χθες αυτό πέρασε σ' ένα νέο επίπεδο», ανέφερε στο μήνυμα του ο Γκριβό.

Ένα βίντεο καθώς και μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Παρισιού σε μία νεαρή κοπέλα, δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη σε μία ιστοσελίδα και στη συνέχεια διασκορπίστηκαν στα social media.

Ο Γκριβό ήταν ο υποψήφιος στην προσπάθεια του Μακρόν να ελέγξει το Παρίσι, ωστόσο το το υλικό ήρθε να προστεθεί σε μία προεκλογική εκστρατεία, όπου ήδη ο Γκριβό δυσκολευόταν και βρισκόταν πίσω σε σχέση με άλλους συνυποψηφίους του, όπως την εν ενεργεία δήμαρχο Παρισιού την Αν Ινταγλκό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η οποία προηγείται στις δημοσκοπήσεις και τον Σεντρίκ Βαλιανί.

Ο 42χρονος πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Εμανουέλ Μακρόν, τόνισε ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να εκθέσει περισσότερο τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του σε κάτι τέτοιο, ενώ δεν αντέκρουσε κάτι για το βίντεο.

Ρώσος καλλιτέχνης δημοσίευσε το βίντεο

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από έναν Ρώσο καλλιτέχνη τον Πετρ Παβλένσκι.

Ο Παβλέσκι δήλωσε στη « Libération» ότι έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο για να «αποδοκιμάσει την υποκρισία» του υποψήφιου, ο οποίος δήλωνε αφοσιωμένος στις αξίες της οικογένειας.

«Αυτός (ο Γκριβό), είναι κάποιος που αναφέρεται συνεχώς στις αξίες της οικογένειας. Είπε ότι θα ήταν ο δήμαρχος για τις οικογένειες του Παρισιού και αναφέρει το παράδειγμα της γυναίκας και των παιδιών του, ενώ κάνει το αντίθετο».

Το κίνημα «Εμπρός!» θα συνεδριάσει εντός των επόμενων ωρών για να εκλέξει τον νέο υποψήφιο, ενώ όπως τονίζεται ο Γκριβό πήρε την απόφαση από μόνος του.

Η νυν δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην προσωπική ζωή των ανθρώπων και ότι «οι Παριζιάνοι αξίζουν ένα αξιοπρεπές debate».

Ο επίσης υποψήφιος Σεντρίκ Βαλιάνι τόνισε «ότι έχει τη απόλυτη στήριξη μου σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η επίθεση είναι μία σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία», ανέφερε σε tweet του.

Ο δικηγόρος του δημάρχου τόνισε ότι οι δημοσιεύσεις αντίκεινται στους νόμους περί προσωπικών δεδομένων της Γαλλίας και ότι θα υπάρξουν νομικές ενέργειες, ενώ οι κυρώσεις για τα συγκεκριμένα αδικήματα επιφέρουν από πρόστιμα έως ποινή φυλάκισης.