Η στιγμή που αστραπή «χτυπά» αεροπλάνο και καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας σπιτιού (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που αστραπή «χτυπά» αεροπλάνο και καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας σπιτιού (vid)
Η αστραπή χτύπησε το αεροσκάφος λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωση, ενώ η περιοχή πλήττεται από την κακοκαιρία.

Μια κάμερα ασφαλείας σπιτιού κατέγραψε την στιγμή που μια αστραπή «χτύπησε» αεροπλάνο.

Η πτήση της Aer Lingus είχε μόλις απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ με προορισμό το Δουβλίνο και περνούσε πάνω από το Sheldon.

Στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, όταν η κάμερα ασφαλείας ενός σπιτιού κατέγραψε μια αστραπή να «χτυπά» το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος φάνηκε να μην επηρεάζεται και συνέχισε την πτήση του, ωστόσο σύμφωνα με τους ενοίκους είδαν το φως της αστραπής και στην συνέχεια άκουγαν τα σκυλιά τους που ήταν ανήσυχα.

«Βλέπαμε τηλεόραση όταν είδαμε ένα τεράστιο φως στην άλλη πλευρά του παραθύρου και στη συνέχεια ακούγαμε τα σκυλιά μας που ήταν ανήσυχα. Η Roxanne είπε ότι δεν θα μπορούσε να είναι απλώς μια αστραπή και έλεγξε την κάμερα ασφαλείας να δει τι συνέβη», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού.

«Τα σκυλιά μας δεν φοβούνται συνήθως από τον θόρυβο της καταιγίδας, οπότε ήταν παράξενο που φοβήθηκαν τόσο πολύ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που είδαμε. Περνάνε συχνά αεροπλάνα πάνω από το σπίτι μας, αλλά δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο», κατέληξε.

Μια εκπρόσωπος της Aer Lingus δήλωσε: «Η Aer Lingus μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κατά την αναχώρησή της από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ στις 21:33, η πτήση ΕΙ 277 για Δουβλίνο αντιμετώπισε κεραυνούς. Το αεροσκάφος, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αντέχει σε τακτικές καιρικές συνθήκες, δεν υπέστη βλάβη και λειτούργησε κανονικά μέχρι το Δουβλίνο, όπου προσγειώθηκε στις 22:38».