Τανζανία: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ποδοπάτημα στη διάρκεια λειτουργίας

Gazzetta team
Τανζανία: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ποδοπάτημα στη διάρκεια λειτουργίας
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν σε ποδοπάτημα που σημειώθηκε στη διάρκεια λειτουργίας σε στάδιο της βόρειας Τανζανίας, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο στάδιο της πόλης Μόσι κοντά στο όρος Κιλιμάντζαρο το Σάββατο το βράδυ και ποδοπατήθηκαν όταν έτρεξαν να ευλογηθούν από "αγιασμένο λάδι".

«Είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν στο συμβάν», δήλωσε ο Κίπι Ουαριόμπα επιθεωρητής της αστυνομίας της πόλη Μόσι. Πέντε από τους νεκρούς είναι παιδιά.

«Το ποδοπάτημα σημειώθηκε όταν οι πιστοί έτρεξαν για να ευλογηθούν από αγιασμένο λάδι», διευκρίνισε.

Ο πάστορας Μπονιφάτσε Μουαμπόζα προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών υποσχόμενος ευημερία, αλλά και τη θεραπεία ασθενειών σε όσους ευλογηθούν από το "αγιασμένο λάδι" στη διάρκεια των λειτουργιών των οποίων προΐσταται.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος εξαιτίας του όγκου του πλήθους και επειδή ήταν σκοτεινά την ώρα του συμβάντος.

«Το συμβάν σημειώθηκε τη νύκτα και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οπότε είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα. Εξακολουθούμε να αποτιμάμε την κατάσταση», εξήγησε ο Ουαριόμπα.

Τα τελευταία χρόνια στην Τανζανία έχουν εμφανιστεί διάφοροι πάστορες που υπόσχονται ευημερία και ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν με θαύματα ασθένειες.

Χιλιάδες άνθρωποι σε ένα κράτος με συνολικό πληθυσμό 55 εκατομμύρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, πηγαίνουν σε εκκλησίες στις οποίες τους ζητούν να προσφέρουν περίπου το 10% του εισοδήματός τους.