Επαναστατική μελέτη ισχυρίζεται πως ο θάνατος είναι θετική εμπειρία που μοιάζει με την ευφορία (pic)

Gazzetta team
Επαναστατική μελέτη ισχυρίζεται πως ο θάνατος είναι θετική εμπειρία που μοιάζει με την ευφορία (pic)
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, ο θάνατος είναι, γενικά, μια θετική εμπειρία, που δίνει την αίσθηση της ευφορίας ή της ευδαιμονίας!

Ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη...

Νέες έρευνες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να φοβούνται τον θάνατο, γιατί εμπεριέχει θετικά συναισθήματα!

Σύμφωνα με μια μελέτη του Δυτικού Πανεπιστημίου του Καναδά, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Λιέγης, στο Βέλγιο, ο θάνατος είναι, γενικά, μια θετική εμπειρία, που δίνει την αίσθηση της ευφορίας ή της ευδαιμονίας.

Από πού προκύπτει αυτό;

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι άνθρωποι είχαν εμπειρίες κοντά στον θάνατο είχαν, την ίδια στιγμή, ευχάριστα συναισθήματα, τόσο έντονα, μάλιστα, που δεν ήθελαν να επανέλθουν στη ζωή.

Για τη νέα μελέτη χρησιμοποιήθηκε τεχνητή νοημοσύνη, που ανέλυσε τις περιγραφές αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι είχαν κάποια επιθανάτια εμπειρία.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν 158 ασθενείς, ξεχωρίζοντας κάποιες βασικές λέξεις για τη διαδικασία.

Οι θετικές λέξεις όπως το «φως» (67%) και το «καλά» (65%) εμφανίστηκαν συχνότερα, σε αντίθεση με τις λέξεις «φόβος», που ανέφερε το 24% των ερωτηθέντων και «νεκρός», το 18%.

Δείτε το σχετικό γράφημα με τις λέξεις:

Ο γιατρός Σαν Παρνία, δε, διευθυντής της έρευνας αναφορικά με την ανάνηψη στην Ιατρική Σχολή της NYU Langone στη Νέα Υόρκη, που έχει φέρει χιλιάδες ασθενείς πίσω από τον θάνατο, δήλωσε ότι ακόμα και αν ένα άτομο είχε πόνους πριν βιώσει μια εμπειρία κοντά στον θάνατο, η ίδια η διαδικασία του θανάτου ήταν ευτυχισμένη!

«Περιγράφουν μια αίσθηση ότι αισθάνονται τους νεκρούς συγγενείς τους σχεδόν σαν να έρχονται για να τους υποδεχτούν. Συχνά λένε ότι δεν ήθελαν να επιστρέψουν, είναι τόσο άνετοι και νιώθουν ότι ένας μαγνήτης τους τραβάει», δήλωσε ο Παρνία, ο οποίος ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι όλο αυτό δεν είναι απόδειξη μεταθανάτιας ζωής.