Σοκαριστική εικόνα: Χελώνα πέθανε εγκλωβισμένη από πλαστική πετονιά (pic)

Gazzetta team
Σοκαριστική εικόνα: Χελώνα πέθανε εγκλωβισμένη από πλαστική πετονιά (pic)
Το ανοιχτό στόμα και τα κενά μάτια είναι ό,τι απέμεινε από μία θαλάσσια χελώνα του Ειρηνικού...

Από τη φωτογραφία είναι δύσκολο να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου, φαίνεται, όμως, ότι οφείλεται σε ένα μεταλλικό πλέγμα πετονιάς αλιείας, το οποίο είναι περασμένο γύρω από το στόμα της και μάλλον η χελώνα εγκλωβίστηκε από αυτό.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Σέιν Γκρος κατά τη διάρκεια κατάδυσης που έκανε στις Μπάχαμες και κέρδισε βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό Ocean Art Underwater Photo, στη νέα κατηγορία: Διατήρηση.

Ο φωτογράφος δήλωσε: «H φίλη μου με την οποία κάναμε μαζί καταδύσεις, ήρθε με δάκρυα στα μάτια και μου είπε για μία καημένη θαλάσσια χελώνα που είχε πεθάνει, αφού είχε εγκλωβιστεί σε πετονιά αλιείας. Δεν είχε χρόνο να αφαιρέσει την πετονιά και έτσι μου είπε πού βρίσκεται και πήγα προς τα εκεί. Δεν ήθελα άλλα ζώα να πεθάνουν με τον ίδιο τρόπο. Τράβηξα αυτήν τη φωτογραφία σαν μία προειδοποίηση για το μέλλον».

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεάνειας Ατμόσφαιρας, περίπου οκτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικού εισέρχονται στον ωκεανό κάθε χρόνο, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από εξοπλισμό αλιείας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ρύπανση των ωκεανών από πλαστικά διαχρονικά.

Υπολογίζεται ότι περίπου 165 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού βρίσκονται ήδη στον πυθμένα των ωκεανών.

Πηγή: reader.gr