Το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο Φώτης Ντούλος (pic)

Gazzetta team
Το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο Φώτης Ντούλος (pic)
Το σημείωμα που άφησε ο ομογενής Φώτης Ντούλος, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικάνικα μέσα.

Ο Έλληνας ομογενής, που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σπίτι του στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, δηλητηριάζοντας τον εαυτό του με μονοξείδιο του άνθρακα.

Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Μπρονξ, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρός, την Πέμπτη, σε ηλικία 52 ετών.

Στο ιδιόχειρο σημείωμα που εντοπίστηκε, ο Φώτης Ντούλος επιμένει στην αθωότητα του και ισχυρίζεται ότι οι συγκατηγορούμενοι του δεν σχετίζονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το σημείωμα, το οποίο παρουσιάζει το Fox News, ο Φώτης Ντούλος έγραψε, «αν το διαβάζετε αυτό, δεν υπάρχω πια. Αρνούμαι να περάσω ακόμα μία ώρα στη φυλακή για κάτι το οποίο δεν έκανα. Αρκετά πια. Εάν τελειώσει αυτό με το να πάρω το κεφάλι μου, ας τελειώσει έτσι».

Ο Ντούλος ήταν ελεύθερος, καθώς είχε καταβάλει χρηματική εγγύηση 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την ημέρα της αυτοκτονίας του ήταν προγραμματισμένη δίκη, η οποία μπορεί να τον έστελνε πίσω στη φυλακή. Αντιμετώπιζε κατηγορίες απαγωγής και δολοφονίας που σχετίζονταν με την εξαφάνιση της συζύγου του Τζένιφερ τον Μάιο του 2019.

Το ζευγάρι είχε πέντε παιδιά, ηλικίας 8-13 ετών. Στο σημείωμα ο Έλληνας ομογενής υποστήριξε ακόμα ότι η φίλη του Μισέλ Τροκόνις και ο Κεντ Μάουϊνι, ένας δικηγόρος που τον υποστήριξε σε μία υπόθεση είναι αθώοι και δεν σχετίζονται με την υπόθεση. Και οι δύο κατηγορούνται ως συνεργοί στη δολοφονία. Όπως έγραψε «ζητάω από την πολιτεία να τους αφήσει ελεύθερους χωρίς περαιτέρω κατηγορίες».

Τέλος, καταλήγει «παρακαλώ πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπάω, θα έκανα τα πάντα να είμαι μαζί τους, αλλά δυστυχώς όλοι έχουμε τα όρια μας. Η πολιτεία δεν θα ηρεμήσει μέχρι να σαπίσω στη φυλακή».

Το χρονικό της υπόθεσης

Στον Φώτη Ντούλο είχαν αποδοθεί κατηγορίες ότι απήγαγε και δολοφόνησε τη σύζυγο του, Τζένιφερ, στο σπίτι της, στις 24 Μαΐου του 2019, αφότου είχε αφήσει τα παιδιά τους στο σχολείο. Στιγμιότυπο βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης δείχνει κάποιον που φοράει ένα μαύρο φούτερ, ο οποίος μοιάζει με τον Φώτη Ντούλο να πηγαίνει προς το σπίτι της Τζένιφερ Ντούλος.

Επίσης, διακρίνεται κάποιος να οδηγεί το αυτοκίνητο της Τζένιφερ και να φεύγει από το σπίτι περίπου στις 10:25 το πρωί εκείνης της ημέρας. Ακόμα βρέθηκε DNA του Φώτη Ντούλου στο πόμολο ενός δωματίου στο σπίτι της, όπως και σε μία σακούλα, η οποία ανασύρθηκε από κάδο απορριμμάτων στο Χάρτφορντ όπου θεωρείται ότι εξαφάνισε στοιχεία.

Όταν κατέθεσε η Τζένιφερ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, το 2017, είχε ενημερώσει τις Αρχές ότι φοβόταν ότι ο άνδρας της θα της έκανε κακό. Η σορός της γυναίκας ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Ο δικηγόρος του ομογενή Νορμ Πάτις ισχυρίστηκε ότι έχει καταθέσει ένα φάκελο για να μη συνεχιστεί η υπόθεση χωρίς πτώμα και χωρίς τον εντολέα του.

Πηγή: reader.gr