Κόμπι Μπράιαντ: Σε διαθεσιμότητα ο δημοσιογράφος που είχε μεταδώσει ότι ήταν και τα 4 παιδιά του στο ελικόπτερο

Gazzetta team
Κόμπι Μπράιαντ: Σε διαθεσιμότητα ο δημοσιογράφος που είχε μεταδώσει ότι ήταν και τα 4 παιδιά του στο ελικόπτερο
Ο δημοσιογράφος, κατά την μετάδοση της είδησης του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ, είχε αναφέρει λανθασμένα πως στο ελικόπτερο ήταν και τα τέσσερα παιδιά του.

Το ABC News έθεσε σε διαθεσιμότητα τον δημοσιογράφο, Mat Gutman, ο οποίος είχε αρχικά μεταδώσει πως «στο ελικόπτερο που σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ επέβαιναν και τα τέσσερα παιδιά του».

Προτού επιβεβαιωθεί ο θάνατος της Gianna, εκείνος ανέφερε σε ζωντανή σύνδεση ότι και οι άλλες τρεις κόρες του Μπράιαντ βρίσκονταν στο μοιραίο ελικόπτερο.

Πρόκειται για κάτι που δεν ισχύει προφανώς, αφού μαζί με τον Κόμπι ήταν η κόρη του Gianna και κανένα από τα άλλα παιδιά του.

Συγκεκριμένα, ο ανταποκριτής του δικτύου, ανέφερε μεταδίδοντας την τραγική είδηση ότι οι κόρες του Bryant Natalia, 17, Bianka, 3 και Capri, επτά μηνών, «πιστεύεται» ότι ήταν στο θανατηφόρο ατύχημα.

«Ξέρετε, μεγαλώσαμε με το Κόμπι και το γεγονός ότι τα τέσσερα παιδιά του πιστεύεται ότι βρίσκονται πάνω στο ελικόπτερο μαζί του, δηλαδή όλες οι κόρες και ένα νεογέννητο, είναι καταστροφικό», δήλωσε ο Γκούτμαν.

Ο Gutman ωστόσο μετά από αυτό το λάθος ζήτησε συγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

«Σήμερα λανθασμένα μετέδωσα ότι οι τέσσερις κόρες του Κόμπι Μπράιαντ ήταν εντός του ελικοπτέρου. Αυτό ήταν λάθος. Απολογούμαι στην οικογένεια του Κόμπι, τους φίλους και τους τηλεθεατές μας», έγραψε.

Όμως, όπως φάνηκε, η απολογία του δεν ήταν αρκετοί, αφού εκπρόσωπος του ABC News επιβεβαίωσε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα, δηλώνοντας: «Μεταδίδοντας τα γεγονότα σωστά είναι o ακρογωνιαίος λίθος της δημοσιογραφίας μας. Όπως αναγνώρισε την Κυριακή, η αρχική είδηση που μετέδωσε δεν ήταν ακριβής και απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μας», όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η δημοσιογράφος της Washington Post, που ανέβασε στο Twitter την κατηγορία βιασμού τέθηκε επίσης σε διαθεσιμότητα.

Το ABC δεν διευκρίνισε το χρονικό διάστημα που θα ισχύει η διαθεσιμότητα του Gutman.