Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία, ξεπερνούν τους 300 οι τραυματίες! (pics & vids)

Gazzetta team
Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία, ξεπερνούν τους 300 οι τραυματίες! (pics & vids)
Τουλάχιστον 14 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 300 οι τραυματίες, που άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμός στη νοτιοανατολική Τουρκία, το βράδυ της Παρασκευής. Περισσότερα από 10 κτίρια έχουν γκρεμιστεί στην πόλη Ελαζίγ, όπου βρίσκεται το επίκεντρο. Εικόνες χάους στους δρόμους.

Τουλάχιστον 14 νεκροί και περισσότεροι από 300 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού, που «χτύπησε» τη νοτιοανατολική Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χλμ., και είχε επίκεντρο την πόλη Ελαζίγ, η οποία έχει πληγεί σφοδρά, με περισσότερα από 10 κτίρια να έχουν καταρρεύσει, ενώ στους δρόμους επικρατεί χάος.

Ο σεισμός συνέβη στις 20:55 (τοπική ώρα) και καθώς ήταν πολύ επιφανειακός, έγινε ιδιαίτερα αισθητός, όχι μόνο στην τουρκική επικράτεια, από τη Σαμψούντα έως τα Άδανα, αλλά και στις γειτονικές χώρες: Συρία, Ιράκ, Λίβανο, Ισραήλ και Παλαιστίνη!

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της Τουρκίας, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και όχι 6,8 όπως είχε ανακοινώσει αρχικά. Την εκτίμηση των 6,8 Ρίχτερ, ωστόσο, διατηρεί ακόμα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, με την αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία να κάνει λόγο για δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών.

Εξάλλου, δεκάδες μετασεισμοί από 3,1 έως 5,4 Ρίχτερ έχουν λάβει χώρα, ενώ αναμένονται ακόμη περισσότεροι τις επόμενες ώρες.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει εικόνα ακόμη για το τι έχει συμβεί στα γύρω χωριά και γίνεται προσπάθεια να επικοινωνήσουν με αυτά.

Όπως ανακοίνωσε, δε, ο πρόεδρος της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών της Τουρκίας (AFAD), Μεχμέρ Γκιουλούογλου, ομάδες διασωστών και όλων των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης στην επαρχία Ελαζίγ και τις γειτονικές περιοχές αποστέλλονται στην περιοχή, τόνισε, όμως, ότι «είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτιμήσεις για θύματα ή ζημιές».

Ας ελπίσουμε τα νούμερα νεκρών και τραυματιών να μην αυξηθούν. Η νύχτα, όπως και να έχει, αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη...