Φανατικός 11χρονος του Star Wars χωρίς πόδια και χέρι έλαβε δώρο βιονικό χέρι σαν και του R2-D2 (pics & vids)

Gazzetta team
Φανατικός 11χρονος του Star Wars χωρίς πόδια και χέρι έλαβε δώρο βιονικό χέρι σαν και του R2-D2 (pics & vids)
Ένας 11χρονος οπαδός του Star Wars, που έχασε τα πόδια του από τα γόνατα και κάτω, το αριστερό του χέρι, αλλά και μέρος του δεξιού του, έλαβε για δώρο ένα βιονικό χέρι... σαν και του R2-D2!

Ένας 11χρονος, φανατικός οπαδός του Star Wars, που έχασε τα πόδια του από τα γόνατα και κάτω, το αριστερό του χέρι, αλλά και μέρος του δεξιού του από μηνιγγίτιδα, έλαβε για δώρο ένα βιονικό χέρι... σαν και του R2-D2!

Ο Kye Vincent, από το Leighton Buzzard του Bedfordshire, στην Αγγλία, «χτυπήθηκε» από τη μηνιγγίτιδα το 2016, μόλις στα 8 του χρόνια, περνώντας 38 εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα και, δυστυχώς, το χειρότερο, του έκοψαν τα πόδια από τα γόνατα και κάτω, το αριστερό του χέρι και μέρος από το δεξί.

Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, ο Kye έκανε έναν τρομερό αγώνα, με αποτέλεσμα να έχει, σήμερα, στα 11 του, μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη, η οποία επισφραγίζεται με ένα βιονικό χέρι αξίας 11.000 ευρώ, που είναι ολόιδιο με το χέρι του θρυλικού και αγαπημένου ρομπότ από τον «Πόλεμο των Άστρων».

Το προσθετικό χέρι ονομάζεται Hero Arm και σχεδιάστηκε ακριβώς, για να μοιάζει με το droid R2-D2.

Η μητέρα του Kye, Cheryl Vincent, 39 ετών, δήλωσε: «Όταν ο Kye έχασε τα άκρα του, είπε ότι θα ήθελε να γίνει ένα βιονικό αγόρι. Οπότε, το να τον δω ξανά με χέρι, έστω και με ένα τέτοιο χέρι, είναι πολύ, πολύ συγκινητικό. Είμαι γεμάτη περηφάνια για αυτόν, κοντεύω να σκάσω».

«Θα του επιτρέψει να κάνει ξανά βασικά πράγματα, που εμείς, απλά, θεωρούμε δεδομένα, όπως το να φάει με πιρούνι, να πιάσει το ρολό χαρτί υγείας ή ακόμη και να παίξει Jenga», συμπλήρωσε, εμφανώς συγκινημένη, η Cheryl.

«Το γεγονός, δε, ότι έχει λατρέψει τις ταινίες Star Wars και τώρα έχει ένα προσθετικό χέρι σαν και του R2-D2, είναι εκπληκτικό», πρόσθεσε.

Η οικογένεια του Kye κατάφερε να συγκεντρώσει τις 11.000 ευρώ μέσω μιας εκστρατείας στην ιστοσελίδα Go Fund Me. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκλονιστική.

Το βιονικό χέρι του παιδιού επιτρέπει ακριβείς και ευαίσθητες κινήσεις, τις οποίες δεν μπορούν να πετύχουν άλλα προσθετικά άκρα. Ελέγχεται, δε, από τους ίδιους τους μυς του 11χρονου.

Σύμφωνα με έρευνες, η μηνιγγίτιδα επηρεάζει μεταξύ 400 και 1.200 ανθρώπων κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και, περίπου, 4.100 άτομα στις ΗΠΑ.

Τα πρώιμα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία και εμετό, πυρετό, κεφαλαλγία, άκαμπτο λαιμό και στίγματα.

Η μητέρα του Kye θυμήθηκε όσα έγιναν προ τριετίας και δήλωσε ότι κάλεσε ασθενοφόρο, αφού είδε ένα ασυνήθιστο εξάνθημα στο σώμα του γιου της και συνειδητοποίησε ότι μπορεί να έχει τη λοίμωξη. «Ήταν, πραγματικά, τρομακτικό, επειδή ήμουν σίγουρη εκείνη τη στιγμή ότι είχε μηνιγγίτιδα, η οποία ήξερα πως είναι κάτι σοβαρό», είπε.

«Μέσα σε τρεις ώρες, ολόκληρο το σώμα του Kye ήταν καλυμμένο με εξανθήματα, φαινόταν σαν να είχε κακοποιηθεί και φώναζε με αγωνία. Ήταν τόσο φοβερές και τρομακτικές εκείνες οι στιγμές», σημείωσε.