Μέχρι και 400.000 ευρώ ενδέχεται να «πιάσει» εξαιρετικά σπάνιο supercar που βγαίνει σε δημοπρασία (pics & vid)

Gazzetta team
Μέχρι και 400.000 ευρώ ενδέχεται να «πιάσει» εξαιρετικά σπάνιο supercar που βγαίνει σε δημοπρασία (pics & vid)
Το θρυλικό και εξαιρετικά σπάνιο πια Vector W8 του 1991 βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να «πιάσει» μέχρι και τις 400.000 ευρώ!

Ένα από τα πιο σπάνια supercars της δεκαετίας του 1990, περίοδος, άλλωστε, που «γέννησε» μερικά από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα, βγαίνει σε δημοπρασία, με την τελική τιμή του να αναμένεται να φτάσει σε... τρελό νούμερο.

Ο λόγος για το Vector W8 του 1991, που ενδέχεται να «πιάσει» μέχρι και τις 400.000 ευρώ!

Το θρυλικό supercar της -επίσης θρυλικής- εταιρείας Vector, από την Καλιφόρνια, που αποτέλεσε μια επιχειρηματική απόπειρα του βετεράνου της αυτοκίνησης του Ντιτρόιτ, Gerald Wiegert, και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1989, θα δημοπρατηθεί σήμερα και φαίνεται πως θα προκαλέσει... σκοτωμό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι, φυσικά, που θέλουν να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

Η δεκαετία του 1990, όπως θα θυμούνται οι παλιότεροι, ήταν μια περίοδος, όπου δεκάδες ανεξάρτητοι κατασκευαστές supercars επιχείρησαν να τα βάλουν με τα «θηρία», τις Ferrari, Lamborghini και Porsche.

Ο Gerald Wiegert ήταν ένας από αυτούς. Αρχικά, έφτιαξε το πρωτότυπο W2, το οποίο έγινε, τελικά, W8 Twin Turbo και μπήκε στην παραγωγή.

Ένα αμάξι πολύ μπροστά από την εποχή του. Σκεφτείτε μόνο ότι ο εξάλιτρος V8 κινητήρας του είχε κατασκευαστεί από υλικά αεροναυπηγικής, αποδίδοντας περισσότερα από 625 άλογα.

Είναι δεδομένο, δε, πως το Vector W8 ήταν πιο γρήγορο από το κορυφαίο, κατά πολλούς, αυτοκίνητο της εποχής, τη Ferrari Testarossa, πιάνοντας από τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα! Ο Wiegert, εξάλλου, υποστήριζε ότι η τελική ταχύτητά του άγγιζε τα 390 χλμ/ώρα!

Παρά την επιτυχία του και το γεγονός ότι σόκαρε τον κόσμο της αυτοκίνησης, οι οικονομικές περιπέτειες του Wiegert τον ανάγκασαν, μόλις το 1993, να βάλει λουκέτο στη Vector...

Το συγκεκριμένο Vector W8 βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s, στην Αριζόνα, με μόλις 3.600 χιλιόμετρα στο ενεργητικό του!