Κινηματογραφιστής βιντεοσκοπεί για 30 λεπτά με το προσθετικό αλά Εξολοθρευτής μάτι του (pics & vids)

Gazzetta team
Κινηματογραφιστής βιντεοσκοπεί για 30 λεπτά με το προσθετικό αλά Εξολοθρευτής μάτι του (pics & vids)
Ένας 47χρονος κινηματογραφιστής, τυφλός από το δεξί του μάτι, αποφάσισε να το αντικαταστήσει με ένα προσθετικό, που έχει ενσωματωμένη μια... αλά Εξολοθρευτής κάμερα!

Ένας κινηματογραφιστής μπορεί να βιντεοσκοπήσει υλικό για 30 λεπτά με το... αλά Εξολοθρευτής προσθετικό μάτι του, που γίνεται κόκκινο στο σκοτάδι, ακριβώς σαν και του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ!

Ο 47χρονος Rob Spence από τον Καναδά έχασε το δεξί του μάτι όταν ήταν παιδί, σε ένα τραγικό ατύχημα με καραμπίνα.

Μετά από χρόνια, λοιπόν, και συγκεκριμένα το 2008, αποφάσισε να το βγάλει τελείως και να το αντικαταστήσει με ένα προσθετικό, το οποίο, όμως, έχει πάνω του μια κάμερα.

Βέβαια, η κάμερα δεν είναι συνδεδεμένη με το οπτικό σύστημα του Spence. Δεν βλέπει δηλαδή. Αυτό θα ήταν ένα βιονικό μάτι -και μια τεράστια ανακάλυψη- αλλά ακόμη η επιστήμη δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ακόμη.

Παρ' όλα αυτά, η συσκευή μπορεί να καταγράψει όλα όσα βλέπει ο 47χρονος, τα οποία στη συνέχεια αποθηκεύονται και μέσω Wi-Fi στέλνονται στον υπολογιστή, στην τηλεόραση και όπου αλλού θέλει ο κινηματογραφιστής. Η μπαταρία, δε, αντέχει για μισή ώρα, πριν ο Spence βγάλει το... μάτι του, για το επαναφορτίσει!

via GIPHY

Αυτός ο... Terminator, δε, αυτοχαρακτηρίζεται ''Eyeborg'' (λογοπαίγνιο, φυσικά, με το Eye -μάτι και Cyborg -όρος που χρησιμοποιείται στην επιστημονική φαντασία για ζωντανούς οργανισμούς με τεχνητά-συνθετικά μέλη) και όπως λέει, όνειρό του τώρα είναι να πουλήσει και άλλα τέτοια, ώστε να δημιουργηθεί ένας «στρατός Eyeborgs»!

Έχει, εξάλλου, δημιουργήσει μια δική του εταιρεία και προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει τα σχέδια του ματιού του, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται μαζί με μια ομάδα μηχανικών, για να δημιουργήσουν και μια 3D έκδοση.

«Για μένα, το να είσαι ''Eyeborg'', είναι ότι παίρνεις μια χάλια κατάσταση και την κάνει να μοιάζει όχι και τόσο κακή», τόνισε στο Medical Device Network ο Rob Spence.

«Με άλλα λόγια, το να είσαι μονόφθαλμος μπορείς να είναι τρομερά κουλ», πρόσθεσε.