Πρόστιμο 15.500 ευρώ σε προληπτικό επιβάτη που πέταξε κέρματα σε κινητήρα αεροπλάνου για γούρι

Gazzetta team
Πρόστιμο 15.500 ευρώ σε προληπτικό επιβάτη που πέταξε κέρματα σε κινητήρα αεροπλάνου για γούρι
Ένας προληπτικός επιβάτης πέταξε δύο κέρματα σε κινητήρα αεροπλάνου για «καλή τύχη», με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 15.500 ευρώ!

Για τo... συντριβάνι Φοντάνα Ντι Τρέβι πέρασε ένας προληπτικός Κινέζος τον κινητήρα του αεροσκάφους με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψει.

Ο 28χρονος επιβάτης πετούσε για πρώτη φορά στη ζωή του και «για καλή τύχη», όπως είπε, έριξε τα κέρματα, τα οποία, βέβαια, καλείται τώρα να πληρώσει ακριβά...

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2019, στην εσωτερική πτήση από το αεροδρόμιο της Anqing Tianzhushan στην ανατολική Κίνα.

Δυστυχώς για τον Lu Chao -και ευτυχώς για την πτήση, γιατί ποιος ξέρει τι ζημιά μπορούσε να προκαλέσει- το προσωπικό τον είδε και πράγματι, εντόπισε δύο κέρματα του ενός γουάν στον έναν από τους κινητήρες.

Το αεροσκάφος, φυσικά, καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο και τελικά η πτήση ματαιώθηκε, με τους υπόλοιπους επιβάτες να ταλαιπωρούνται αφάνταστα, μέχρι να βρεθούν άλλες πτήσεις.

Όσο για τον νεαρό, αρχικά συνελήφθη και κρατήθηκε για 10 ημέρες, κατηγορούμενος για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Τον περασμένο Ιούλιο, δε, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου και είπε το εκπληκτικό, πως η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (Lucky Air) θα έπρεπε να προειδοποιεί τους επιβάτες να μη ρίχνουν κέρματα στα αεροπλάνα!

Προφανώς και δεν τη γλίτωσε, και καλείται τώρα να καταβάλλει 15.500 ευρώ ως αποζημίωση...

Η ευχή του δεν έπιασε.