Η στιγμή που ακροβάτης τσίρκου πέφτει από ύψος 6 μέτρων (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που ακροβάτης τσίρκου πέφτει από ύψος 6 μέτρων (vid)
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 30χρονη Ρωσίδα ακροβάτης Γέλενα Πρισκόντσκαγια, που βρέθηκε στο κενό από ύψος 6 μέτρων, όταν έχασε τη λαβή της, ενώ εκτελούσε το πρόγραμμά της σε τσίρκο του Βλαδιβοστόκ.

Οι θεατές της παράστασης σοκαρίστηκαν βλέποντας την ακροβάτη να προσκρούει με σφοδρότητα στο έδαφος. Από την πρόσκρουση η Πρισκόντσκαγια έχασε τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της ανατολικότερης ρωσικής πόλης, όπου εκεί διαγνώστηκε ότι έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες εγκυμονούν κίνδυνο για τη ζωή της.

Από τη δική τους πλευρά οι υπεύθυνοι του τσίρκου, διευκρίνισαν ότι το ατύχημα οφείλεται σε λάθος χειρισμό τη στιγμή που γινόταν το νούμερο κι όχι σε κάποιο εξοπλιστικό πρόβλημα.

Και δεύτερος...

Φαίνεται όμως πως γενικά η μέρα δεν ήταν τυχερή για τους ακροβάτες στη Ρωσία, καθώς πέραν της Πρισκόντσκαγια, υπήρξε κι άλλο ατύχημα σε τσίρκο...

Στην πόλη Τολιάτι, ένας ακόμα ακροβάτης, ο Σεργκέι Μακάροφ ισορροπούσε ντυμένος «Τζακ Σπάροου» πάνω σε ένα σκοινί. Έχασε κι αυτός την ισορροπία του και έπεσε. Η εμπειρία του στην εκτέλεση αυτού του "νούμερου" και υπερβολική του σιγουριά, τον έκαναν να εκτελεί το πρόγραμμα, χωρίς να έχει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Ο Μακάροφ "απέκτησε" σημαντικά τραύματα από την πτώση του. Μεταφέρθηκε κι αυτός στο νοσοκομείο, απ όπου προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός μέσω των σόσιαλ μίντια, "ποστάροντας" προς τους φίλους του τη φράση: «Είμαι ζωντανός»...