Προσγειώθηκε το διαστημικό όχημα «Starliner» στην έρημο του Νέου Μεξικού (vid)

Gazzetta team
Προσγειώθηκε το διαστημικό όχημα «Starliner» στην έρημο του Νέου Μεξικού (vid)
Το παρθενικό ταξίδι του Starliner προς τον ΔΔΣ ήταν ένα κρίσιμο τεστ για την εταιρεία Boeing η οποία ανταγωνίζεται την Space X.

Το διαστημικό όχημα «Starliner» της Boeing Co προσγειώθηκε την Κυριακή (22/12) στην έρημο του Νέου Μεξικού, μετά τον εντοπισμό προβλήματος στο λογισμικό του.

Το πρόβλημα ανάγκασε τους υπεύθυνους του προγράμματος Starliner να συντομεύσουν την διάρκεια μιας μη επανδρωμένης αποστολής του, προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Τα τρία αλεξίπτωτα του «Starliner» αναπτύχθηκαν σε ύψος 1.600 μέτρων από την επιφάνεια της γης, μετά την είσοδό του στην γήινη ατμόσφαιρα, με ταχύτητα που ήταν ίση με το 25πλάσιο της ταχύτητας του ήχου.

Πως ματαιώθηκε η αποστολή

Ένα λάθος στο χρονόμετρο, εμπόδισε την διαστημική μη επανδρωμένη κάψουλα Starline της εταιρείας Boeing να μπει σε σωστή τροχιά ώστε να προσεγγίσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ) ανακοίνωσε η NASA ακυρώνοντας μια δοκιμαστική αποστολή.

Το παρθενικό ταξίδι του Starliner προς τον ΔΔΣ ήταν ένα κρίσιμο τέστ για την εταιρεία Boeing η οποία ανταγωνίζεται την Space X να ενισχύσει τις δυνατότητες της NASA στον τομέα των επανδρωμένων διαστημοπλοίων.

Η ματαίωση της αποστολής έγινε σε μια στιγμή που η αεροδιαστημική βιομηχανία επιδίωκε να κερδίσει την μάχη των εντυπώσεων μετά το πλήγμα που υπέστη όταν απέσυρε το επιβατηγό αεροσκάφος 737 MAX μετά τα μοιραία δυστυχήματα που υπέστη.