Μία πρώην κομμώτρια έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε άνδρα σε αγώνα με βελάκια (vid)

Gazzetta team
Μία πρώην κομμώτρια έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε άνδρα σε αγώνα με βελάκια (vid)
Η 25χρονη Σέροκ, έγινε θέμα συζήτησης στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα που έκανε νίκη επί άνδρα σε ένα δημοφιλές χόμπι- άθλημα στις δύο χώρες, στα βελάκια.

Η Σέροκ που ήταν κομμώτρια, συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είναι η τέταρτη γυναίκα που παίρνει μέρος στα 41 χρόνια της διοργάνωσης του τουρνουά, όταν ξεκίνησε το 1978.

Στο διάστημα αυτό, ήταν πολλές οι γυναίκες που είχαν την πρόθεση να συμμετάσχουν στην επαγγελματική λίγκα, αλλά αυτή επέτρεπε τη συμμετοχή μόλις δύο γυναικών στους 96 συμμετέχοντες. Για να μπουν στην προνομιούχο δυάδα πέρναγαν από προκριματικά και σχεδόν πάντα "κόλλαγαν" χάνοντας από άνδρες.

Έτσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια που ισχύει αυτό, τρεις γυναίκες είχαν καταφέρει να συμμετάσχουν στην τελική φάση και ήταν το 2000, το 2009 και το 2019, δεν κατάφεραν όμως να πετύχουν κάτι αξιοπρόσεκτο απέναντι στους άνδρες.

Ήρθε τώρα Σέροκ και έγινε η πρώτη που κέρδισε επαγγελματία, τον Τεν Ιβεντς, παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση. Αυτό από μόνο του θεωρείται σημαντικό γεγονός στο "νησί" και συζητιέται έντονα, όχι μόνο στα μπαρ όπου συνήθως παίζονται τα βελάκια και τις λέσχες, αλλά παντού.

Η ίδια, αφού εισέπραξε το χειροκρότημα του αντιπάλου της για τη νίκη, σχολίασε: «Πετάω στα σύννεφα. Δεν πιστεύω ότι έγραψα ιστορία. Θέλω να δείξω ότι οι γυναίκες δικαιούμαστε περισσότερες ευκαιρίες. Ηθελα να αποδείξω πως και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν σε ένα ανδροκρατούμενο σπορ και να τους κερδίσουν».

Τώρα η Σέροκ θα βρει στο δρόμο της τον Μενσούρ Σουίλοβιτς, που είναι Νο11 world rakning. Θα τα καταφέρει ξανά; Θα δείξει. Ωστόσο ήδη έγραψε ιστορία σαν η πρώτη γυναίκα που κερδίζει επαγγελματία.