Πέθανε το κοάλα που είχε διασωθεί από γυναίκα, στις πυρκαγιές της Αυστραλίας (vid)

Gazzetta team
Πέθανε το κοάλα που είχε διασωθεί από γυναίκα, στις πυρκαγιές της Αυστραλίας (vid)
Ο Λούις, το κοάλα που είχε διασωθεί προ ημερών από μία γυναίκα, την κ. Ντόχερτι στις μεγάλες φωτιές της Αυστραλίας, έχασε τελικά τη μάχη και κατέληξε.

Το κοάλα είχε πολλαπλά εγκαύματα και τελικά δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Η κ. Ντόχερτι για τη σωτηρία του με αυτοθυσία έπεσε στις φλόγες για να το σώσει.

Αυτό είχε σκαρφαλώσει σε ένα δένδρο για να σωθεί από τις φλόγες. Η γυναίκα, ακούγοντας τις κραυγές του έτρεξε και έβγαλε την μπλούζα της για να το τυλίξει.

Με λίγο νερό προσπάθησε να διασώσει το τρίχωμά του. Οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν ευθανασία για να μην υποφέρει άλλο.

Η γυναίκα που προσπάθησε να το σώσει, επισκέφθηκε το 14χρονο κοάλα που είχε εγκαύματα στο στήθος και στα πόδια, πριν την ευθανασία του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ίδιο νοσοκομείο έφτασαν για πρώτες βοήθειες δεκάδες κοάλα που κάηκαν στις φωτιές.

Η Σου Άστον πρόεδρος του Νοσοκομείου για κοάλα στη Νότια Ουαλία, τόνισε ότι: «Τα κοάλα αυτά έχουν ξεχωριστή σημασία γιατί είναι ένας ιδιαίτερα ποικιλόμορφος πληθυσμός σε γενετικό επίπεδο. Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία διότι αυτός ο πληθυσμός των κοάλα είναι μοναδικός», εκφράζοντας παράλληλα τους φόβους της ότι «εκατοντάδες» μαρσιποφόρα που ζουν σε αυτή την περιοχή «έχουν χαθεί στην πυρκαγιά».