Έφτιαξαν άγαλμα του Ιησού, αλλά μοιάζει με τον Phil Collins (vid)

Gazzetta team
Έφτιαξαν άγαλμα του Ιησού, αλλά μοιάζει με τον Phil Collins (vid)
Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα. Είτε ο καλλιτέχνης είναι φιλότεχνος με έφεση στη μουσική και τον κινηματογράφο, είτε είναι εντελώς άτεχνος...

Μια εκκλησία στην πόλη Γκουανταλούπε στο Μεξικό, παράγγειλε στον γλύπτη Ρομάν Σαλβαντόρ να φτιάξει ένα άγαλμα του Ιησού, αρκετά μεγάλο για να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ναού.

Πράγματι ο Σαλβαντόρ έκανε το άγαλμα το οποίο είναι τεραστίων διαστάσεων κατά τα ζητούμενα της εκκλησίας. Συγκεκριμένα έχει ύψος 6,7 μέτρα και βάρος 900 κιλά και με τις προδιαγραφές αυτές διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες σαν το μεγαλύτερο παγκοσμίως άγαλμα σε εσωτερικό χώρο ναού. Ωστόσο, κάπου αστόχησε ο γλύπτης. Και αυτό δεν είναι το μέγεθος, αλλά το πρόσωπο του Ιησού, που σε κάθε περίπτωση αλλού παραπέμπει παρά στον Κύριο...

Με το που τοποθετήθηκε το άγαλμα, οι περισσότεροι που το είδαν άρχισαν τους παραλληλισμούς, λέγοντας ότι αυτό είναι το πρόσωπο του Φιλ Κόλινς σε... μωρό! Φυσικά αυτό δεν έγινε καθολικά αποδεκτό, αφού υπήρξε ο αντίλογος, καθώς άλλοι ισχυρίσθηκαν ότι πρόκειται για τον Νίκολας Κέιτζ !..

Αυτονόητο είναι πως το άγαλμα έγινε άμεσα viral, ακριβώς για το πρόσωπο και όχι για τις εντυπωσιακές του διαστάσεις. Προφανώς βέβαια το τουίτερ πήρε "φωτιά" με τους μεν και τους δε να ισχυρίζονται πως η δική τους άποψη είναι η σωστή.

Ωστόσο, η αντιπαράθεση αυτή δεν αγγίζει τον ιερέα του ναού Ουμπέρτο Ροντρίκεζ, που ήταν σαφής λέγοντας... «υπάρχει χώρος περίπου 8 μέτρων ανάμεσα στο έδαφος και το ταβάνι. Παρήγγειλα ένα άγαλμα 6,5 μέτρων. Δεν είχα καμία πρόθεση να είναι το μεγαλύτερο άγαλμα για μωρό Ιησού στον κόσμο».

Ο Ροντρίκεζ ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του αγάλματος μέσα στην εκκλησία, έκανε αίτηση στους ανθρώπους των Ρεκόρ Γκίνες. Και δεν το έκανε τυχαία, καθώς υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο ρεκόρ στην κατηγορία.

Είναι ένα άγαλμα Ιησού 299 κιλών, αλλά πολύ... κοντό, μόλις 4,8 μέτρα, που υπολείπεται αισθητά από τα 6,7 μέτρα του δικού του αγάλματος.