Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έκλεψε τις τουαλέτες από τα τρία πλοία που της επέστρεψε (vid)

Gazzetta team
Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι η Ρωσία έκλεψε τις τουαλέτες από τα τρία πλοία που της επέστρεψε (vid)
Νέο διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία, αυτήν τη φορά με αφορμή την καταγγελία της πρώτης ότι η Μόσχα τής επέστρεψε τα τρία ουκρανικά πλοία, που είχε κατασχέσει για έναν χρόνο... χωρίς τουαλέτες, λάμπες και πρίζες!

Σίριαλ δίχως τέλος το ζήτημα των τριών ουκρανικών πλοίων, που είχε κατασχέσει για έναν χρόνο η Ρωσία.

Διότι, μπορεί η Μόσχα να τα επέστρεψε στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, φαίνεται, όμως, ότι κάτι έλειπε από αυτά...

Όπως καταγγέλλουν οι Ουκρανοί, κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία για κλοπή, στα πλοία δεν υπήρχαν τουαλέτες, λάμπες και πρίζες!

Οι Ρώσοι, από την πλευρά τους, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB, η διάδοχος της KGB) να αφήνει να εννοηθεί ότι η κλοπή έγινε αφότου τα πλοία πέρασαν στα χέρια των Ουκρανών!

Αν οι Ουκρανοί «κατάφεραν να οδηγήσουν τον εξοπλισμό των τουαλετών σε μη ικανοποιητικό επίπεδο, τότε είναι δικό τους πρόβλημα», ανέφερε η FSB σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Η FSB, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο, το οποίο υποτίθεται ότι δείχνει την παράδοση των τριών πλοίων στις ουκρανικές αρχές. Στις εικόνες αυτές, ένα λουτρό και άλλες εγκαταστάσεις φαίνονται σε καλή κατάσταση.

Να θυμίσουμε, η Ρωσία επέστρεψε τα πλοία σε ένδειξη καλής θέλησης, ενόψει της επίσκεψης στην Ουκρανία του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.