Kraft Heinz και Unilever έφαγαν κράξιμο και το αποφάσισαν: Ποτέ ξανά διαφήμιση στο Pornhub

Gazzetta team
Kraft Heinz και Unilever έφαγαν κράξιμο και το αποφάσισαν: Ποτέ ξανά διαφήμιση στο Pornhub
Οι κολοσσοί της παγκόσμιας αγοράς, η Kraft Heinz και η Unilever, έχουν βρεθεί στο «στόχαστρο», μετά την απόφασή τους να διαφημιστούν μέσω του Pornhub -στο οποίο μπορείς να βρεις πανεύκολα -και να δεις- παράνομο υλικό...

Αμφότερες οι εταιρίες, λοιπόν, που έτρεξαν καμπάνιες στο κορυφαίο σάιτ ενηλίκων την περσινή χρονιά, βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», έχοντας μετανιώσει οικτρά για την επιλογή τους.

Η Unilever, πιο συγκεκριμένα, που «βγάζει», μεταξύ άλλων, το σαπούνι Dove, τη μαγιονέζα Hellmann's και τους κύβους Knorr, ανέλαβε και έτρεξε μία διαφήμιση στο Pornhub για την εταιρεία αντρικής περιποίησης Dollar Shave Club.

Η διαφήμιση έλεγε: «Αν χρησιμοποιείς τα προϊόντα μας για το μπάνιο, τότε δεν χρειάζεται να επισκέπτεσαι και τόσο συχνά αυτό το σάιτ».

Έξυπνο, αν μη τι άλλο.

Η Unilever, ωστόσο, ξέχασε κάτι πολύ σημαντικό: Στο Pornhub δεν υπάρχει μόνο «αθώο» υλικό, αλλά και παράνομο.

Και τώρα, οργανισμοί για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν στήσει στον τοίχο την πολυεθνική εταιρεία, η οποία δηλώνει ξεκάθαρα... ποτέ ξανά!

Όπως δήλωσε στη βρετανική Sun ένας εκπρόσωπος της Unilever, «ανακαλύψαμε ότι στο Pornhub υπάρχει βαθιά ανησυχητικό υλικό και θα διασφαλίσουμε ότι καμία από τις μάρκες μας δεν θα διαφημιστεί ξανά είτε σε αυτό το σάιτ είτε σε οποιοδήποτε άλλη πορνογραφική ιστοσελίδα».

Ποιο είναι, όμως, αυτό το βαθιά ανησυχητικό υλικό;

Η Sunday Times αποκάλυψε ότι το Pornhub είναι γεμάτο βίντεο μαθητριών, γυρισμένα κρυφά φυσικά, και κλιπ αντρών που αυνανίζονται (και όχι μόνο) μπροστά σε έφηβους στα λεωφορεία.

Το ίδιο το σάιτ λέει ότι «μπανάρει» άμεσα τέτοιου είδους βίντεο με ανήλικα παιδιά, ωστόσο η έρευνα αποκάλυψε ότι κάποια από τα βίντεο είχαν 350.000 views και βρισκόταν στην πλατφόρμα για περισσότερα από τρία χρόνια! Τρία από τα χειρότερα βίντεο, δε, που είχαν επισημανθεί στο Pornhub, παρέμειναν στο σάιτ για 24 ολόκληρες ώρες!

Σε ό,τι αφορά την Kraft Heinz, που έχει, μεταξύ άλλων, την περίφημη κέτσαπ Heinz, «κατέλαβε» για μια ημέρα την αρχική σελίδα του Pornhub, για να διαφημίσει τα κατεψυγμένα φαγητά Devor (πωλούνται μόνο στην Αμερική), στο πλαίσιο της καμπάνιας #FoodPorn. Και εκείνη το έχει μετανιώσει πικρά, αφού το κράξιμο... πάει σύννεφο, για τους ίδιους λόγους.

Ο διευθυντής της Kraft Heinz, Nigel Dickie, δήλωσε: «Η μάρκα Devor, η οποία πωλείται μόνο στις ΗΠΑ, είχε μία ημέρα προβολής στο Pornhub, αποκλειστικά ως μέρος της συνεργασίας της με το Super Bowl. Η διαφήμιση αναφερόταν ρητά στο #FoodPorn, το οποίο έχει γίνει πολιτιστικό φαινόμενο στο Instagram».