Χοιρινές μπριζόλες... τέλος: Το 1/4 των γουρουνιών αναμένεται να χαθεί φέτος (pics)

Gazzetta team
Χοιρινές μπριζόλες... τέλος: Το 1/4 των γουρουνιών αναμένεται να χαθεί φέτος (pics)
Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η συγκεκριμένη είναι «η μεγαλύτερη απειλή για οποιοδήποτε εμπορικό ζώο της γενιάς μας».

Μπορεί ένα μεγάλο κομμάτι των χωρών αυτού του κόσμου να μην τρώει το χοιρινό κρέας, προσθέτοντας τους εαυτούς τους σε αυτό των χορτοφάγων, όμως και πάλι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μία μεγάλη έλλειψη του συγκεκριμένου είδους.

Κάτι που δεν επηρεάζει μόνο τις τροφικές συνήθειες των υπόλοιπων, αλλά και την παγκόσμια οικονομία...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων, προειδοποίησε πως το 1/4 των γουρουνιών σε όλο τον κόσμο αναμένεται να θανατωθεί φέτος από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα αποθέματα του συγκεκριμένους είδους, αυξάνοντας κατακόρυφα την τιμή του.

Μάλιστα, ο Dr. Mark Schipp στην δήλωση που έκανε, τόνισε πως η συγκεκριμένη είναι «η μεγαλύτερη απειλή για οποιοδήποτε εμπορικό ζώο της γενιάς μας».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η νόσος αυτή, όπως αναφέρει το RT είναι 100% θανατηφόρα για τα ζώα, αλλά δεν αποτελεί απειλεί για τους ανθρώπους.

Η Κίνα που έχει στην κατοχή της τον μισό πληθυσμό χοίρων, αναγκάστηκε από πέρυσι τον Αύγουστο να θανατώσει 1,2 εκατομμύρια γουρούνια, με αποτέλεσμα η τιμή του κρέατος να αυξηθεί 100%.

Και να σκεφτεί κανείς πως αυτοί είναι μόνο οι θάνατοι που έχουν γίνει από τις αρχές και δεν υπολογίζονται τα ζώα που έχουν πεθάνει στις φάρμες από την αρρώστια αυτή. Κάτι τέτοιο θα ανέβαζε εντυπωσιακά τον αριθμό και θα έφτανε τα επίπεδα εκτιμήσεων της Rabobank που αναφέρει πως φέτος η χώρα θα χάσει 350 εκατομμύρια γουρούνια.

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές των ΗΠΑ διπλασιάστηκαν, ενώ στην Ευρώπη η τιμή του χοιρινού έχει σημειώσει ρεκόρ 6ετίας.