Εντοπίστηκε μεγάλος λευκός καρχαρίας 4 μέτρων τραυματισμένος με δαγκωματιές από κάτι μεγαλύτερο (pic)

Gazzetta team
Εντοπίστηκε μεγάλος λευκός καρχαρίας 4 μέτρων τραυματισμένος με δαγκωματιές από κάτι μεγαλύτερο (pic)
Αυτή η συγκλονιστική εικόνα δείχνει τον τραυματισμό που υπέστη ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας 4 μέτρων, ο οποίος δαγκώθηκε από έναν ακόμη μεγαλύτερο θηρευτή!

Ο καρχαρίας Vimy, όπως τον «βάφτισαν» οι επιστήμονες, «πιάστηκε» από τον OCEARCH -έναν ερευνητικό οργανισμό, που συλλέγει στοιχεία από τους ωκεανούς- νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στην ακτή της Nova Scotia, στον Καναδά.

Ωστόσο, το εκπληκτικό ζώο, το οποίο έχει μήκος 4 μέτρα και ζυγίζει 527 κιλά, ήταν γεμάτο ουλές, με τους ερευνητές να μένουν με το στόμα ανοιχτό, διότι, πιστεύουν, ο Vimy δέχθηκε σφοδρή επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, από ένα ακόμα μεγαλύτερο ζώο!

Ο πρόεδρος της OCEARCH, Chris Fischer, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι κάτι είχε μόλις δαγκώσει ολόκληρο το κεφάλι του»! Και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια επουλωμένη πληγή στην κάτω γνάθο, ίσως από δάγκωμα προηγούμενου έτους, και ένα άλλο, πάνω και πέρα ​​από την κορυφή του κεφαλιού του. Κάτι, πραγματικά, πολύ μεγάλο δάγκωσε τον Vimy».

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως τα σημάδια των δοντιών και το μέγεθος της γνάθου δείχνουν ότι ο δράστης στης επίθεσης στον Vimy ήταν 1-2 μέτρα μεγαλύτερος από αυτόν. Ενδεχομένως να ήταν ένα άλλο αρσενικό ή ένα θηλυκό που δεν ήθελε να... παίξει.