Τεράστιος αστεροειδής πέρασε... ξυστά από τη Γη τα ξημερώματα

Gazzetta team
Τεράστιος αστεροειδής πέρασε... ξυστά από τη Γη τα ξημερώματα
Ένας τεράστιος αστεροειδής, με ύψος, περίπου, όσο και το ύψος του Κολοσσαίου της Ρώμης, πέρασε... ξυστά από τη Γη τα ξημερώματα, με την απίστευτη ταχύτητα των 32.000 χλμ./ώρα!

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο κοιμόντουσαν, άλλοι ετοιμάζονταν να πέσουν για ύπνο και άλλοι μόλις είχαν ξυπνήσει, ένας τεράστιος αστεροειδής... έκοβε βόλτες στη γειτονιά μας!

Όπως είχαν προειδοποιήσει, άλλωστε, οι επιστήμονες από την Τρίτη, ο αστεροειδής SR8 -με το μισό μέγεθος του Αγάλματος της Ελευθερίας, αλλά και πάλι, τεράστιος- πράγματι, μας «επισκέφτηκε» στις 01:45 ώρα Ελλάδας, περνώντας μόλις 3 εκατομμύρια μίλια μακριά μας.

Με την αδιανόητη ταχύτητα, μάλιστα, των 32.000 χλμ./ώρα!

Για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθός του, αρκεί να σκεφτούμε ότι ο SR8 έχει διάμετρο μεταξύ 20 και 44 μέτρων, ενώ το Κολοσσαίο είναι 48 μέτρα ψηλό και πύργος της Πίζας είναι 56 μέτρα!

Αλλά δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη...

Την ερχόμενη Παρασκευή, άλλοι πέντε αστεροειδείς θα περάσουν... ξυστά από τη Γη, με τον μεγαλύτερο από τους πέντε να έχει ύψος μεγαλύτερο από του Big Ben (95 μέτρα).

Κανείς δεν είναι επικίνδυνος για τον πλανήτη μας, αλλά λόγω του «παρελθόντος» μας, πάντα οι επιστήμονες στρέφουν τα βλέμματά τους πάνω τους, όταν περνούν τόσο κοντά από τη γειτονιά μας...