Έγκυος νύφη πέθανε ενώ πήγαινε στην εκκλησία για να παντρευτεί (vid)

Gazzetta team
Έγκυος νύφη πέθανε ενώ πήγαινε στην εκκλησία για να παντρευτεί (vid)
Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της έμελλε να είναι και η τελευταία της.

Μια έγκυος νύφη από την Βραζιλία πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο λίγα λεπτά πριν φτάσει στην εκκλησία για να παντρευτεί. Μάλιστα, η 30χρονη κοπέλα γέννησε με καισαρική ενώ ήταν νεκρή.

Η νοσοκόμα Jessica Guedes, 30 ετών, ήταν έγκυος έξι μηνών και ήταν εντελώς υγιής όταν άρχισε να αισθάνεται μια αδιαθεσία, ενώ ήταν στην λιμουζίνα στο δρόμο προς την εκκλησία στο Σάο Πάολο.

Αρχικά η οικογένειά της σκέφτηκε ότι ήταν λόγω άγχους για την τελετή αφού παραπονέθηκε ότι αισθάνθηκε ζάλη και πόνους στο λαιμό της.

Το θύμα έπασχε από προεκλαμψία. Η προεκλαμψία είναι μία σοβαρή διαταραχή της εγκυμοσύνης, που εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές για την έγκυο και το έμβρυο που κυοφορεί. Εμφανίζεται συνήθως μετά την 20η εβδομάδα της κυήσεως και μπορεί να υφίσταται ακόμα και 4-6 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Ο αρραβωνιαστικός ο οποίος είναι πυροσβέστης 31 ετών, την περίμενε στην εκκλησία και μάλιστα είχε εκπλαγεί από την μεγάλη καθυστέρησή της. Στη συνέχεια έφτασε ένας συγγενής και φώναζε ότι η νύφη κάτι έχει πάθει.

Σε μια συνέντευξη με το βραζιλιάνικο περιοδικό Crescer, ο γαμπρός είπε: «Ανησυχούσα γιατί την περίμενα στην εκκλησία. Ξαφνικά ήρθε ένας ξάδερφός της και μου είπε ότι δεν είναι καλά και είναι στο αυτοκίνητο. Άνοιξα την πόρτα και την είδα ξαπλωμένη. Της έλεγα: μωρό μου είμαι εδώ. Είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Απάντησε ότι όλα ήταν ωραία, αλλά ότι είχε έναν σοβαρό πόνο στο πίσω μέρος του λαιμού της. Τη στιγμή εκείνη, προσπάθησα να της δώσω τις πρώτες βοήθειες, καθώς ήμουν 7 χρόνια πυροσβέστης. Ζήτησα βοήθεια και από φίλους μου που ήταν εκεί, επίσης πυροσβέστες».

Η Τζέσικα μεταφέρθηκε σε κρατική μαιευτική κλινική στο κέντρο του Σάο Πάολο. Ωστόσο, λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Pro Matre Paulista.

Σύμφωνα με την ιατρική αναφορά, η μητέρα είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της προεκλαμψίας και της εσωτερικής αιμορραγίας που σήμαινε ότι οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τη μήτρα.

Δεδομένης της σοβαρότητας της περίπτωσης, η ιατρική ομάδα πραγματοποίησε έκτακτη καισαρική τομή για να σώσει τη ζωή του μωρού 29 εβδομάδων και η νεαρή μαμά, που ήταν εγκεφαλικά νεκρή, πέθανε μετά την επέμβαση.

Η Σοφία γεννήθηκε με βάρος 2.05 κιλά και βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας των νεογνών. Ενδέχεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ένας συγγενής του θύματος, δήλωσε: «Η Τζέσικα δεν είχε υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και ήταν υγιής, γυμναζόταν και έτρωγε καλά».