Τρομακτική προσομοίωση: Έτσι θα αφάνιζε σε 3 ώρες 34 εκατομμύρια ανθρώπους ένας πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας (vid)

Gazzetta team
Τρομακτική προσομοίωση: Έτσι θα αφάνιζε σε 3 ώρες 34 εκατομμύρια ανθρώπους ένας πυρηνικός πόλεμος ΗΠΑ-Ρωσίας (vid)
Το βίντεο θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Civilization και Rise of Nations, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει ζοφερή πραγματικότητα.

Μια τρομακτική προσομοίωση, που δείχνει πώς θα εξελισσόταν και τι συνέπειες θα είχε ένας πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ/NATO και τη Ρωσία, ανέπτυξαν ερευνητές -με την ευχή να μείνουμε στο βίντεο.

Το μοντέλο, το οποίο βασίζεται σε αληθινά δεδομένα σε σχέση με την πυρηνική δύναμη των δύο χωρών και τους πιθανούς στόχους τους, προβλέπει ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ 55,9 εκατομμύρια θα τραυματιστούν! Και στα αποτελέσματα, μάλιστα, δεν συμπεριλαμβάνονται μεταγενέστεροι θάνατοι από τις παρενέργειες των πυρηνικών...

Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες από την έναρξη του πολέμου, η Ευρώπη θα καταστραφεί ολοσχερώς και περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι θα σκοτωθούν ή θα τραυματιστούν. Την επόμενη 1,5 ώρα, δε, μεγάλες πόλεις της Αμερικής και της Ρωσίας θα χτυπηθούν από 5 έως 10 πυρηνικές βόμβες η καθεμία, αφήνοντας άλλα 88,7 εκατομμύρια νεκρούς ή τραυματίες.

Πολλές χώρες, σύμφωνα με το «Σχέδιο Α», όπως το ονόμασαν οι ερευνητές, φαίνεται να αποφεύγουν τα πυρηνικά όπλα -για παράδειγμα, αυτές στο νότιο ημισφαίριο και η Σκωτία- ωστόσο, οι συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κλίμα, στον πληθυσμό και στην παραγωγή τροφίμων, θα έχουν ευρύτερες επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ομάδα πίσω από το βίντεο ελπίζει ότι η προσομοίωση θα επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες ενός πυρηνικού πολέμου και το κόστος για την ανθρωπότητα...