Φοβήθηκαν το ξύλο και ακύρωσαν την «εισβολή» στη στρατιωτική βάση της Area 51

Gazzetta team
Φοβήθηκαν το ξύλο και ακύρωσαν την «εισβολή» στη στρατιωτική βάση της Area 51
Ευτυχώς, πρυτάνευσε η λογική (και ο φόβος) και δεν θα γίνει καμία επίθεση.

Οι σατιρικές εκδηλώσεις του Facebook είναι όλα τα λεφτά.

Αρκεί να μην τις παίρνεις στα σοβαρά.

Φανταστείτε, δηλαδή, να μαζευόταν κόσμος και να πήγαινε στην εκδήλωση «Ψύχραιμος λιθοβολισμός των σεναριογράφων του Game of Thrones live στο ΟΑΚΑ», μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς τον περασμένο Μάιο.

Αυτό ακριβώς, ωστόσο, συνέβη στην Αμερική.

Όχι, δεν συγκεντρώθηκε πλήθος για να λιθοβολήσει τους σεναριογράφους του GoT -παρότι πολλοί θα το θέλαμε/ήθελαν. Έγινε κάτι άλλο, πολύ πιο σοβαρό.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή.

Ξεκίνησε -όπως ξεκινούν όλα τα επικίνδυνα πράγματα- ως φάρσα, με έναν τύπο να δημιουργεί μία εκδήλωση, που καλούσε σε «εισβολή», για τις 20 Σεπτεμβρίου, στη διάσημη «μυστική» βάση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, Area 51, στην έρημο της Νεβάδα. Η εκδήλωση ονομάστηκε «Εισβολή στην Area 51, Δεν μπορούν να μας σταματήσουν όλους», και πώς θα γινόταν; Με την τεχνική γρήγορης κίνησης των ninja από τη σειρά anime, Naruto, βάσει της οποίας ένας ninja μπορεί να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα με τον κορμό του να κλίνει προς τα εμπρός και τα χέρια του προς το πίσω μέρος του σώματος. «Αν τρέξουμε χρησιμοποιώντας την τεχνική του Naruto, μπορούμε να κινηθούμε γρηγορότερα από τις σφαίρες τους», έλεγε ο «διοργανωτής», προφανώς αστειευόμενος. Καλά μέχρι εδώ...

Αυτό που δεν σκέφτηκε ο Ρόμπερτς από την Καλιφόρνια, όμως, είναι πως στην Αμερική κυκλοφορούν (πώς να το πούμε ευγενικά;) κάμποσοι «υπερβολικοί» συμπατριώτες του.

Το αποτέλεσμα; Να κάνουν attend στην εκδήλωση περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι, με μερικές χιλιάδες από αυτούς να πιστεύουν ότι θα γίνει πραγματική επίθεση! Με την τεχνική Naruto! Στην Area 51! Που είναι μυστική βάση του στρατού των ΗΠΑ!

Σε όλο αυτό, φυσικά, έχει παίξει ρόλο η μυστικοπάθεια που επιδείκνυαν επί χρόνια οι αμερικανικές κυβερνήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη βάση. Μια μυστικοπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα να... ανθίσουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Σύμφωνα με τον θρύλο, εκεί φυλάσσεται υλικό (ίσως και ιπτάμενοι δίσκοι) που αποδεικνύει, όχι μόνο ότι υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά και ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με αυτούς.

Από το 2013, όμως, όταν αναγνωρίστηκε και επίσημα η ύπαρξη της βάσης από την αμερικανική κυβέρνηση, μέχρι και σήμερα, έχει γίνει γνωστό ότι εκεί γίνονται δοκιμές και αναπτύσσονται διάφορα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων και κατασκοπευτικών αεροπλάνων. Άρα, έτσι εξηγούνται και οι αναφορές από τους ντόπιους για συχνές εμφανίσεις «ιπτάμενων δίσκων» και «μη ταυτοποιημένων ιπτάμενων αντικειμένων», UFO δηλαδή. Την όλη τρέλα, φυσικά, που επικρατεί στην περιοχή, έχουν εκμεταλλευτεί τουριστικά οι ντόπιοι και τα μπαρ τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στις πόλεις κοντά στη βάση έχουν… εξωγήινη θεματική.

Για να επιστρέψουμε στην ιστορία μας, με το που έγινε γνωστό ότι στο Facebook γίνεται χαμός και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να προσπαθήσουν κάποιοι να εισβάλλουν στη βάση, ο αμερικανικός στρατός ξεκαθάρισε ότι η Area 51 είναι στρατιωτική βάση και τα μέτρα ασφαλείας είναι συγκεκριμένα και πάρα πολύ αυστηρά. Επιπλέον, τόνισε, σε περίπτωση που εμφανιστούν πολίτες, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν στην περιοχή, θα αντιμετωπιστούν με βάση τους κανόνες εμπλοκής. Για να ακριβολογούμε, ο ίδιος ο δημιουργός του «κινήματος» είχε δηλώσει πρόσφατα ότι φοβάται σφαγή, γιατί δεν περίμενε με τίποτα ότι κάποιοι θα πίστευαν πως θα γίνει πραγματική εισβολή!

Τελικά, την Τετάρτη (11/9), υπό τον φόβο του... ξύλου, και παρότι όλο αυτό είχε μεγαλώσει τόσο πολύ, που θα γινόταν ακόμη και ένα τεράστιο πάρτι στην περιοχή, οι διοργανωτές ενημέρωσαν πως «η εισβολή ακυρώθηκε», φοβούμενοι ένα φιάσκο άνευ προηγουμένου, με κίνδυνο, παράλληλα, της σωματικής ακεραιότητας των, περίπου, 10.000 ανθρώπων, που αναμένονταν να πάνε στην Area 51.

Ευτυχώς...