Μετεωρίτης πέρασε... ξυστά από τη Βρετανία, εκατοντάδες κλήσεις πολιτών που φοβήθηκαν ότι ήταν αεροπλάνο (vid)

Gazzetta team
Μετεωρίτης πέρασε... ξυστά από τη Βρετανία, εκατοντάδες κλήσεις πολιτών που φοβήθηκαν ότι ήταν αεροπλάνο (vid)

Ένας μετεωρίτης, που πέρασε... ξυστά από τη Βρετανία, προκάλεσε έντονη ανησυχία τα ξημερώματα της Κυριακής (8/9) στο Νησί, με πολίτες να καλούν την αστυνομία και να αναφέρουν «αντικείμενα που πέφτουν από τον ουρανό»!

Η μπάλα φωτιάς, που «έσπασε» στα δύο καθώς έμπαινε στην ατμόσφαιρα της Γης και στον βρετανικό ουρανό, «πυροδότησε» εκατοντάδες κλήσεις στο νούμερο έκτακτης ανάγκης (999), με τους μάρτυρες αυτού του απίστευτου θεάματος να εκφράζουν τον φόβο τους, αρχικά, ότι έγινε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα. Οι ειδικοί, ωστόσο, λίγο αργότερα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φωτεινό αντικείμενο ήταν ένας μετεωρίτης, που διασπάστηκε αφού διείσδυσε στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

Το... θρίλερ άρχισε να εκτυλίσσεται λίγο μετά τις 6 το πρωί. Διαπιστώθηκε, τελικά, ότι ο μετεωρίτης, που έγινε ορατός σε όλη τη νότια ακτή της Αγγλίας, στο Λονδίνο και στην Ουαλία, ταξίδεψε προς νοτιοδυτική κατεύθυνση. Ο Paul Michael Murphy, 42 ετών, διευθυντής εταιρείας από το West End, στο Hampshire, είχε βγάλει βόλτα το σκυλί του, όταν είδε τον μετεωρίτη να περνάει πάνω από το... κεφάλι του. «Δεν έχω δει ποτέ μετεωρίτη να περνάει τόσο χαμηλά. Ήταν πολύ κοντά, φαινόταν σαν να πηγαίνει πάνω από τις στέγες! Φώτισε τον ουρανό και ήταν αρκετά μεγάλος, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου. Κυριολεκτικά, κατέβαινε απειλητικά, σε πολύ κοντινή απόσταση από το έδαφος», είπε χαρακτηριστικά στη Sun.

Οι Αρχές, υπό τον φόβο, σε πρώτη φάση, πως έγινε, πράγματι, ένα αεροπορικό δυστύχημα, «σήκωσαν» δύο ελικόπτερα της αστυνομίας και ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής, προκειμένου να δουν αν υπάρχουν συντρίμμια αεροπλάνου κάπου. Η αστυνομία στο Ντέβον, μάλιστα, ανέφερε ότι διεξάγονται έρευνες, αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες πτήσεις στην περιοχή. Η έρευνα, όμως, σταμάτησε λίγο αργότερα, αφού η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το φωτεινό αντικείμενο, που είδαν χιλιάδες άνθρωποι στη νότια Βρετανία, ήταν ένας μετεωρίτης, ο οποίος, πιθανότατα, έπεσε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το εντυπωσιακό φαινόμενο, αν και, όπως γράφουν -τυχεροί- αυτόπτες μάρτυρες, δια γυμνού οφθαλμού είναι που σε πιάνει πραγματικό δέος: