Αποδείξεις ότι εξερράγη πυρηνικός αντιδραστήρας στη Ρωσία έχουν οι επιστήμονες!

Gazzetta team
Αποδείξεις ότι εξερράγη πυρηνικός αντιδραστήρας στη Ρωσία έχουν οι επιστήμονες!
Σε αντίθεση με την επίσημη εκδοχή για το τι συνέβη...

Ραδιενεργά ισότοπα του στρόντιου, του βάριου και του λανθανίου εντόπισε η Ρωσική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε δείγματα αέρα, μετά τη μυστηριώδη έκρηξη της 8ης Αυγούστου στη διάρκεια δοκιμής σε στρατιωτικό χώρο του Σεβερόντβινσκ, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα, ενώ ένα κοντινό χωριό εκκενώθηκε προσωρινά.

Τα νέα αυτά δεδομένα αποτελούν «αποδείξεις ότι εξερράγη πυρηνικός αντιδραστήρας», λένε τώρα οι επιστήμονες, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη εκδοχή για το τι συνέβη...

Ο Νιλς Μπόμερ, ένας Νορβηγός ειδικός σε θέματα ασφαλείας πυρηνικών, τόνισε πως «η παρουσία στοιχείων όπως το βάριο και το στρόντιο προέρχεται από πυρηνική αλυσιδωτή αντίδραση. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως στις 8 Αυγούστου εξερράγη ένας πυρηνικός αντιδραστήρας»!

Θυμίζουμε, στην ανακοίνωσή της μετά την έκρηξη, η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom σημείωσε πως καύσιμο πυραύλου προκάλεσε την έκρηξη, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν εκλύθηκαν «βλαβερές» ουσίες και «δεν υπήρξε καμία ραδιενεργή μόλυνση».

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε τώρα πως η παρουσία των συγκεκριμένων στοιχείων στην ατμόσφαιρα δεν... κολλάει με αυτή την εξήγηση.

Ο Αντρέι Ζολότκοφ, δε, ένας χημικός, που εργάζεται 35 χρόνια σε ρωσικό πυρηνικό παγοθραυστικό, είπε στον ''Guardian'' ότι «μία έκρηξη σε καύσιμο πυραύλου δεν γίνεται να παράξει τα συγκεκριμένα στοιχεία».

Μετά και από αυτά, πληθαίνουν οι φωνές για δημοσιοποίηση περισσότερων -και αληθινών- πληροφοριών..