Δαιμόνιος Τραμπ: Πρότεινε να ρίξουν... πυρηνικά στους τυφώνες για να τους σταματήσουν!

Gazzetta team
Δαιμόνιος Τραμπ: Πρότεινε να ρίξουν... πυρηνικά στους τυφώνες για να τους σταματήσουν!
Άλλη μια... φαεινή ιδέα από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α.

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που ανέλαβε καθήκοντα... πλανητάρχη, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει πολλά, πάρα πολλά, πραγματικά πολλά πράγματα, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του.

Ακριβώς, δε, επειδή, σύμφωνα με τους οπαδούς του, «λέει τα πράγματα με το όνομά τους», συχνά πυκνά όσα λέει απλά δεν στέκουν... Δεν έχουν καμία απολύτως λογική! Όπως, για παράδειγμα, αυτό το τελευταίο, που φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, στον Λευκό Οίκο, για την αντιμετώπιση των τυφώνων.

Μια πηγή, λοιπόν, αποκάλυψε στην ιστοσελίδα ''Axios'' ότι ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. πρότεινε έναν, αν μη τι άλλο, πρωτότυπο τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τυφώνες, που πλήττουν κάθε χρόνο την Αμερική.

Ποιος είναι αυτός; Τα πυρηνικά όπλα!

«Το βρήκα, το βρήκα! Γιατί δεν ρίχνουμε πυρηνικά στους τυφώνες; Αρχίζουν να σχηματίζονται στις ακτές της Αφρικής και καθώς διασχίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, μπορούμε να ρίξουμε μια βόμβα στο μάτι του τυφώνα και να τον διαλύσουμε. Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό;», ήταν τα λόγια του -ενθουσιασμένου με την ιδέα του- Τραμπ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ακολούθησε ένα δευτερόλεπτο... παγωμάρας στο δωμάτιο, όπου ο ένας κοιτούσε τον άλλον, για να του απαντήσει κάποιος ότι θα επεξεργαστούν την πρότασή του.

«Μείναμε έκπληκτοι και αφότου ολοκληρώθηκε η συνάντηση, λέγαμε μεταξύ μας ''τι διάολο, τι θα κάνουμε τώρα με αυτό;''», συνέχισε η πηγή.

Παρόμοια πρόταση, πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είχε κάνει και στην αρχή της θητείας του, χωρίς, όμως, να χρησιμοποιήσει τη λέξη «πυρηνικά». Η ιδέα, ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι καινούρια, αφού την ίδια πρόταση είχε καταθέσει και ο Πρόεδρος Αϊζενχάουερ τη δεκαετία του 1960.

Όσο για την απάντηση στο ερώτημα «θα δούλευε, τελικά, κάτι τέτοιο;», έχει έρθει χρόνια τώρα από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Υπηρεσία της Αμερικής, που αναφέρει ρητά ότι, αφενός δεν θα επηρέαζε ούτε στο ελάχιστο τον τυφώνα και αφετέρου, φυσικά, πως μία ενδεχόμενη πυρηνική έκρηξη θα προκαλούσε καταστροφικά αποτελέσματα στο περιβάλλον.