Αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Έπσταϊν

Gazzetta team
Αυτοκτόνησε μέσα στη φυλακή ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Έπσταϊν
Σύμφωνα με πληροφορίες της New York Post, ο δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Έπσταιν αυτοκτόνησε στο κελί του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο χρηματιστής και δισεκατομμυριούχος Τζέφρι Επστάιν.

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται αξιωματούχους οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομασθούν, ο ηλικίας 66 ετών Επστάιν απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του και το άψυχο σώμα του βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Ο Επστάιν αντιμετώπιζε κατηγορίες ότι είχε δημιουργήσει ένα κύκλωμα διακίνησης, μέσω του οποίου κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ του 2002 και του 2005, ο Επστάιν «έτρεχε» το κύκλωμα trafficking, πληρώνοντας εκατοντάδες δολάρια σε ανήλικα κορίτσια -ηλικίας κάτω των 14 ετών- για να κάνουν σεξ μαζί του. Ο Επστάιν πλήρωνε ακόμα συνεργάτες του για να δελεάζουν μικρά κορίτσια να πηγαίνουν στο σπίτι του αλλά και κάποια από τα θύματα για να του βρουν άλλα κορίτσια τα οποία κακοποιούσε.

Επίσης είχε προσπαθήσει ν’ αυτοκτονήσει και πριν δύο εβδομάδες, όταν οι φύλακες τον είχαν εντοπίσει σχεδόν αναίσθητο στο κελί του, με τραυματισμούς στο λαιμό.

Δήλωνε αθώος αλλά αντιμετώπιζε ποινή έως και 45 χρόνια φυλάκισης.

Είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους χρηματιστές των ΗΠΑ, με ισχυρές διασυνδέσεις με την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ.

Ήταν γνωστές οι σχέσεις του με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Κλίντον και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.