Έρευνα της εισαγγελίας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου (vids)

Gazzetta team
Έρευνα της εισαγγελίας για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου (vids)
Έρευνα για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου διέταξε ο γενικός Εισαγγελέας Κύπρου, Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης έδωσε οδηγίες για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, σύμφωνα με το politis.com.cy.

Ο σύμβουλος για την Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα του Νίκου Αναστασιάδη, Κώστας Γαβριηλίδης, είχε τονίσει την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος, ώστε η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων να πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα.

Αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας θεώρησε ότι τον έθιγε και δήλωσε: «προτού προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καλό να γνωρίζει τις βασικές έστω πρόνοιες του Συντάγματος και να σέβεται τους Θεσμούς του».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος «άδειασε» τον Μητροπολίτη Μόρφου λέγοντας πως οι δηλώσεις του «δεν με εκφράζουν. Είναι καθαρά προσωπικές του απόψεις».

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε πει πως η ομοφυλοφιλία «σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαίτερα τις προτιμήσεις της μητέρας».

Όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Μόρφου, που ανέλαβε να εκλαϊκεύσει ακόμα περισσότερο την ρήση του Αγίου Πορφυρίου, αναφέροντας πως «αυτό συμβαίνει κατά την ερωτική πράξη ή κατά την διάρκεια της κυοφορίας όταν γίνεται ερωτική πράξη των γονέων, όχι φυσιολογική αλλά πρωκτική –να το πω έτσι ξεκάθαρα-. Αυτό –λέει- όταν στην γυναίκα αρέσει, δημιουργείται επιθυμία. Κι η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε δηλώσει επίσης πως οι ομοφυλόφιλοι... βρωμούν και αυτή την... «ιδιαίτερη μυρωδιά» την αντιλαμβάνονται οι μοναχοί.

Επίσης συνέδεσε τον serial killer Νίκο Μεταξά με τις αμβλώσεις, αναφέροντας πως «δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος».

Πηγή: reader.gr