Η λίμνη που θυμίζει Μαλδίβες, αλλά απαγορεύεται πλέον να πάει κάποιος επειδή είναι μολυσμένη (pics & vid)

Gazzetta team
Η λίμνη που θυμίζει Μαλδίβες, αλλά απαγορεύεται πλέον να πάει κάποιος επειδή είναι μολυσμένη (pics & vid)
Εκατοντάδες Instagrammers εκδιώχθηκαν, καθώς κάποιοι αγνοούσαν τις συστάσεις και έμπαιναν στο νερό, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Μέτρα ενάντια κατά εκατοντάδων Instagrammers που συνέρρεαν στην λίμνη που βρίσκεται κοντά στο Νοβοσιμπίρισκ αναγκάστηκαν να λάβουν οι αρχές της περιοχής.

Η συγκεκριμένη μπορεί να βρίσκεται νοτιοανατολική της Ρωσίας, αλλά οι φωτογραφίες από αυτή σε παραπέμπουν στις παραλίες των Μαλδίβων, με την άσπρη άμμο και τα καταγάλανα νερά.

Μόνο που το χρώμα τους το έχουν πάρει από ένα χημικό κοκτέιλ αποβλήτων που προέρχεται από ένα κοντινό εργοστάσιο καύσης άνθρακα, το οποίο ονομάζεται TPP-5.

Έτσι, οι Σεϊχέλες της Σιβηρίας, όπως τις αποκαλούν, δεν είναι και τόσο υγιεινό να την πλησιάζει κάποιος. Πόσω μάλλον να μπει μέσα στα νερά της...

Κι όμως, παρά τις συστάσεις κάποιοι κάνουν του κεφαλιού τους, όπως ο Αλεξέι Τσερένκοφ.

Ο 22χρονος κολύμπησε στην λίμνη και μετά από λίγο το σώμα του γέμισε κόκκινα σημάδια, εξαιτίας της μόλυνσης.

«Η λίμνη μύριζε σαν λάιμ. Τα σημάδια έμειναν για δύο μέρες, αλλά εξακολουθώ να έχω πρόβλημα με τις κινήσεις του σώματός μου, καθώς έχω ενοχλήσεις», τονίζοντας παράλληλα πως σε ένα κομμάτι της λίμνης υπάρχει κάτι σαν κινούμενη άμμος που μπορεί να «καταπιεί».

Μάλιστα, σε μία μέρα και μόνο οι αρχές έδιωξαν 200 άτομα από την περιοχή, όπως αναφέρουν οι Siberian Times.