Χιλιάδες εθελοντές θα κάνουν παρέα σε αδέσποτα σκυλιά κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων για την 4η Ιουλίου (pics & vid)

Gazzetta team
Χιλιάδες εθελοντές θα κάνουν παρέα σε αδέσποτα σκυλιά κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων για την 4η Ιουλίου (pics & vid)
Τα πυροτεχνήματα της 4ης Ιουλίου μπορούν να αποβούν μοιραία για πολλά τρομοκρατημένα σκυλιά, ωστόσο χιλιάδες άνθρωποι επέλεξαν να σταθούν στο πλάι τους και να μην τα αφήσουν ούτε στιγμή μόνα.

Η 4η Ιουλίου αποτελεί την σημαντικότερη επέτειο των ΗΠΑ, καθώς αυτή την ημέρα πριν 243 χρόνια εγκρίθηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, γεγονός που θεωρείται η απαρχή της ύπαρξης του κράτους των ΗΠΑ.

Οι ετήσιες εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας έχουν ταυτιστεί με την εκτόξευση χιλιάδων βεγγαλικών πάνω από τις αμερικανικές πόλεις, δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες και ανεπανάληπτο θέαμα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου.

Μερικά πλάσματα, όμως, δε δείχνουν να ευχαριστιούνται ιδιαίτερα από τις διαδοχικές κι ασταμάτητες εκρήξεις των βεγγαλικών και των πυροτεχνημάτων, τα οποία και δεν είναι άλλα από τα σκυλιά, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων κατατρομοκρατείται από τις εκδηλώσεις χαράς των Αμερικανών.

Μάλιστα, κατά καιρούς, δεν είναι λίγα όσα τετράποδα έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή από καρδιακές ανακοπές, καθώς ο ορυμαγδός από τις επετειακές εκδηλώσεις δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστα τα σκυλιά, τα οποία διαθέτουν πολύ πιο ευαίσθητα αυτιά από τους ανθρώπους.

Έτσι, για ακόμα μία χρονιά, δεκάδες φιλόζωοι και μη σπεύδουν στα κατά τόπους καταφύγια αδέσποτων σκυλιών, ώστε τις κρίσιμες ώρες της κορύφωσης των εκδηλώσεων να έχουν παρέα και να αποσπαστεί λιγάκι η προσοχή τους από τις εκκωφαντικές εκρήξεις, που για μερικά από αυτά θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες.

Volunteers will be comforting canines this 4 July. Credit: MCACC

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στο Φοίνιξ της Αριζόνα και στο καταφύγιο αδέσποτων στην κομητεία Μαρικόπα, σχεδόν 300 εθελοντές έχουν δηλώσει προς το παρόν πως θα βρεθούν δίπλα στα τετράποδα τις δύσκολες ώρες της ομοβροντίας των πυροτεχνημάτων, ενώ αντίστοιχη είναι κι η εικόνα και σε δεκάδες ακόμα χώρους φιλοξενίας και φροντίδας των ζώων, ενώ φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να σταθούν στο πλευρό των καλύτερων τους φίλων, όπως άλλωστε θα έκαναν και τα σκυλιά σε άλλες περιστάσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Americans Are Skipping 4th July Fireworks To Comfort Scared Shelter Dogs

Πληροφορίες: ladbible.com